Kouluille

Matkaa musiikin maailmaan, seikkaile sekaan sävelten!

Tampere Filharmonia järjestää musiikkikasvatusprojekteja kaikenikäisille päiväkotilapsista opiskelijaryhmiin. Kevätkaudella 2017 orkesteri kutsuu mukaansa eskarilaiset, ekaluokkalaiset, viitosluokkalaiset sekä yläkoulu- ja lukioryhmät. Ilmoittautuminen kevään konsertteihin ja vierailuihin avautuu torstaina 1.12.2016 klo 13, poikkeuksena eskareitten konsertti, johon ilmoittautuminen alkaa jo 9.11.2016 (ei 7.11. kuten kirjeessä ilmoitettiin), ja viitosluokkien konsertti, johon ilmoittautuminen avautuu 13.2.2017 (ilmoittautumislomakkeet ovat kunkin tapahtuman kohdalla tällä sivulla).

Vierailut Filharmonian arkeen ovat kaikille Pirkanmaan ryhmille avoimia tilaisuuksia, konsertit tarjotaan ensisijaisesti Tampereen luokille. Ympäristökuntien koululaisia otetaan mielellään mukaan myös konsertteihin, jos salissa on tilaa. Mukaan tapahtumiimme pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä (ilmoittautumislinkit kunkin konsertin kohdalla). Tapahtumaan osallistuvat saavat kutsun ja mahdollisen opetusmateriaalin sähköpostitse.

Koululaiskonsertit ja vierailut Filharmonian arkeen ovat maksuttomia ja järjestetään Tampere-talossa. Kaikkiin tapahtumiimme kuuluu valmistelupaketti tai ennakkoinfo. Lisäksi koululais- ja opiskelijaryhmät saavat normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin alennuslippuja.

VIERAILUT FILHARMONIAN ARKEEN KEVÄT 2017
Pirkanmaan päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille

Ilmoittautuminen avautuu 1.12.2016.
Ti 24.1. klo 9.40 (Tampereen Ooppera, orkesteriharjoitus) Vierailu on täyttynty.
Pe 10.3. klo 9.40 Vierailu on täyttynyt.
To 16.3. klo 9.40 Vierailu on täyttynyt.
To 30.3. klo 9.40 Vierailu on täyttynyt.
To 6.4. klo 9.40 Vierailu on täyttynyt.

Vierailuun kuuluu lyhyt esittely ja harjoituksen seuraaminen. Kesto n. 50 min. Ilmoittautuminen päättyy aina kaksi viikkoa ennen tapahtumaa tai paikkojen täytyttyä.
Ilmoitathan ryhmäsi kaudella vain yhteen vierailuun.

KOULULAISKONSERTIT KEVÄT 2017

Esikoululaisille, to 12.1. klo 10 Tampere-talon Iso sali
Tervetuloa tutustumaan sinfoniaorkesteriin!

Eskarilaisten konsertin ohjelmassa on vivahteikasta ja värikästä orkesterimusiikkia. Tampere Filharmonia soittaa kapellimestari Olari Eltsin johdolla George Enescun Romanialaisen rapsodian nro 1 ja Felix Mendelssohnin neljännestä sinfoniasta Saltarello-osan. Konserttiin kuuluu myös orkesterin soitinryhmien esittely!
Konsertti kestää noin 35 minuuttia.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ykkösluokkalaisille, ti 7.2. klo 10 ja klo 11, ke 8.2. klo 10 Tampere-talon Pieni sali
Pekka ja susi
Ekaluokkalaiset kutsutaan rakastetun musiikkisadun maailmaan! Orkesteria johtaa Andreas Kaljuste, tarinan kertoo Aimo Räsänen. Konsertin päätteeksi orkesterisoittimiin pääsee tutustumaan lähemmin aulatiloissa! Soitinesittelyn järjestävät Tampereen konservatorio ja Pirkanmaan musiikkiopisto.
Konsertti kestää noin 30 minuuttia, jonka lisäksi soittimiin tutustumiseen kannattaa varata 15−30 minuuttia.

Yläkoululaisille ja lukiolaisille, to 20.4. klo 10 Tampere-talon Iso sali
Amerikkalaista ja englantilaista musiikkia
Konsertissa soivat yhdysvaltalaiset ja englantilaiset sävelet. Samuel Barber muokkasi Medea-balettinsa musiikista orkesteriteoksen, joka tuo saliin mystiikkaa ja hurjiakin käänteitä! Medean koston tanssin jälkeen kuullaan William Waltonin pateettisen ensisinfonian avausosa. Konsertin johtaa Michael Francis.
Konsertti kestää noin 40 minuuttia.

Tampereen viitosluokkalaisille, ke 26.4. klo 10 Tampere-talon Iso sali
Stravinskyn Tulilintu
Kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren viidesluokkalaisten Rytmireilaaja-kokonaisuuteen kuuluu Filharmonian muusikoiden vierailut luokissa viikolla 12 ja Santtu-Matias Rouvalin johtama konsertti 26.4. valmistelupaketteineen. Ilmoittautuminen kokonaisuuteen maanantaina 13.2.2017 klo 14.00 alkaen Taidekaaren nettisivuilla: www.tampere.fi/taidekaari (ilmoittautumiset mielellään 19.2. mennessä).
Konsertti kestää noin 40 minuuttia.
Mikäli Tampereen ryhmiltä jää vapaita paikkoja, konserttiin voi ilmoittautua myös muita Pirkanmaan ryhmiä. Ilmoitamme tästä tarkemmin nettisivuillamme maaliskuun alussa.

KOULULAIS- JA OPISKELIJARYHMIEN LIPPUEDUT FILHARMONIAN ILTAKONSERTTEIHIN

Koululais- ja opiskelijaryhmien pääsevät edullisesti normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin, kun liput varataan ja lunastetaan ennakkoon ryhmänä Tampere-talon lipputoimistosta:

  • oppilas 6 €
  • yli 16-vuotias opiskelija ryhmässä 7 €
  • valvova opettaja 0 €
  • ​muut ryhmän aikuiset 16 €.

Ryhmäalennus edellyttää valvovan opettajan läsnäoloa. Toiset huomioonottavasta konserttikäyttäytymisestä on syytä keskustella luokassa etukäteen.

TILAA TAMPERE FILHARMONIAN PIENYHTYE KOULUUNNE

Tampere Filharmonian pienyhtyeet duoista salonkiorkesteriin tekevät myös vierailukonsertteja kouluissa. Koululle tulevan vierailukonsertin hinta määräytyy yhtyeen koon ja ohjelman mukaan. Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä teille sopivan vierailun.

TIEDUSTELUT

Koulujen yhteyshenkilö
Viliina Silvonen
Tampere Filharmonian musiikkikasvatustoiminta
Eija Oravuo