Tampere Filharmonia
  • English
  • Finnish

Adam Walker

Flute

Vuosi 2009 oli tuolloin 21-vuotiaalle huilutaiteilija Adam Walkerille (1987) merkityksellinen. Kiinnitys Lontoon sinfoniaorkesterin huilun äänenjohtajaksi ja musiikkialan tärkeimpiin kuuluvassa MIDEM -tapahtumassa jaettu Outstanding Young Artist -palkinto asemoivat hänet kiistattomasti oman muusikkosukupolvensa eturiviin.

Walkerin utelias ja ennakkoluuloton suhde ohjelmistoon näkyy laveana kiinnostuksena vähemmän tunnetuista ranskalaisista barokkisäveltäjistä uuteen ja kokeilevaan musiikkiin. Hän on kantaesittänyt useita huilukonserttoja ja toteuttaa omia ohjelmistoideoitaan resitaaleissa ja kamarimuusikkona. Arvostettujen kansainvälisten orkestereiden konserttosolistina hän esiintyy säännöllisesti. Hän on myös Lontoon Kuninkaallisen musiikkiakatemian vieraileva professori.

Adam Walkerin meneillään oleva vuoden virkavapaus orkesterivelvollisuuksista toi mukanaan muuton Italiaan. ”Täältä käsin on vaivatonta matkustaa ja junatkin ovat edullisempia kuin kotimaassa”, englantilaissyntyinen Walker virnistää. Suomessa – Tampereella ja Lahdessa – hän on vieraillut orkesterinsa riveissä ja muistaa hyvien salien lisäksi lakritsijäätelön. Työhön kuuluvan matkustamisen hän kääntää mieluisaksi mahdollisuudeksi tavata ystäviään eri puolilla maailmaa. Tällainen tilaisuus tarjoutuu myös Tampereella, kun entiset työtoverit Lontoon sinfoniaorkesterista astuvat yhdessä lavalle, nyt solistina ja kapellimestarina.

@Maisteriviestintää/Minna Lindgren, Hannele Eklund