Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

pe 21.02.2020 klo 18:00

Hipinäaasi apinahiisi II

Osta liput

Tampere-talo, Pieni sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Roope Mäenpää (s. 1990): Hipinäaasi apinahiisi, TF:n tilaus, ke.
Perustuu Ville Hytösen kirjoittamaan lastenkirjaan Hipinäaasi apinahiisi (2013)

Konsertti esitetään myös to 20.2. klo 18

Roope Mäenpään Tampere Filharmonian tilauksesta säveltämä Hipinäaasi apinahiisi -musiikkisatu perustuu Ville Hytösen samannimiseen lastenkirjaan (Tammi, 2013). Hipinäaasi apinahiisi on lempeän anarkistinen tarina keuhkorikkoisesta aasista ja suuresta apinasta – toiseuden, yksinäisyyden ja hyväksynnän teemoista. Aasin heikot keuhkot hipisevät hengityksestä, ja apinan jaloista kuuluu kävellessä “hsshh, hsshh”.

Hipinäaasi apinahiisi -musiikkisatu on sinfoninen runoelma orkesterille ja kertojalle. Tyylillisesti se yhdistelee ennen kaikkea leikkisästi perinteistä ja modernimpaa musiikillista ilmaisua. Musiikki teemoittaa tarinan ympäristöjä tunnelmia ja hahmoja.

Tarina marssittaa metsään jos jonkinlaista eläintä hattupäisestä ketusta huulikalaan. Giraffi pitää rohisevaa ääntä pitkällä kurkullaan ja villakarhu sanoo “räyh”, koska sellainen karhu ei osaa sanoa muuta.

Sävellyksen musiikillisessa keskiössä on fantastinen luontomaisema ja keuhkoistaan hipisevän aasin matka läpi ennakkoluuloisia ja ymmärtämättömiä kanssaeläimiä vilisevän metsän. Sävellystä on vahvasti inspiroinut alkuteoksen Matti Pikkujämsän voimakas ja ekspressiivinen kuvitus. Sadun tematiikka on ajaton ja ajankohtainen – se puhuttelee yli sukupolvien.

Roope Mäenpää (s. 1990) on tamperelainen säveltäjä ja muusikko, jonka tuotanto käsittää niin orkesteri- ja kamarimusiikkia kuin teatteri- ja videoteoksiakin. Lisäksi hän on työskennellyt aktiivisesti mm. nykymusiikkiyhtye TampereRaw:n ja jousikvartetti TEMA:n kanssa.

Konsertin johtaa kapellimestarina ja huippuviulistina tunnettu Jan Söderblom ja kertojana toimii Tampereen Työväen Teatterin lavalta tuttu näyttelijä Aimo Räsänen.

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 18.45.
Ikäsuositus 3+.

Osta liput täältä

Aikuiset 20 €
Lapset (alle 16-vuotiaat) 10 €

Tulevia konsertteja