Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Thu 21.11.2019 klo 19:00

KESKENERÄINEN

Osta liput Tilaa tarjoilu

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791): Pianokonsertto nro 19 F-duuri KV 459
Anton Bruckner (1824–1896): Sinfonia nro 9 d-molli

Teokset tutuiksi klo 18

Puiden lehtiä, naisen hameen pilkkuja ja täpliä naapurin koirassa jatkuvasti laskeva Anton Bruckner oli hymyilevä anarkisti Wienissä, jossa itsetietoiset taiteen uudistajat eivät ymmärtäneet, että omaperäisesti omaa ideaansa sinfoniasta toiseen toistava maalaismies olisi suunnannäyttäjä sinfoniamusiikissa. Mutta niin hän vain oli. Viimeisessä sinfoniassaan Bruckner hyvästelee elämän ja omistaa teoksen ”rakkaalle Jumalalle”.

Hollantilais-maltalainen kapellimestari Lawrence Renes tunnetaan sekä orkesteri- että oopperakapellimestarina. Hän toimi vuodesta 2011 vuoteen 2017 Tukholman kuninkaallisen oopperan ylikapellimestarina ja sitä ennen mm. Bremenin filharmonikoiden ylikapellimestarina. Nykymusiikilla on hänen ohjelmistoissaan erityinen asema, hän on johtanut mm. useita John Adamsin oopperoita eri puolilla maailmaa. Tampereella hän vieraili keväällä 2018.

Anton Mejias (s. 2001) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hänen ensimmäinen opettajansa oli Meri Louhos ja vuonna 2010 hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen opettajanaan Teppo Koivisto ja myöhemmin myös Niklas Pokki. Nykyään Mejias opiskelee Curtis-instituutissa Philadelphiassa Gary Graffmanin johdolla. Hänet hyväksyttiin myös Pietarin Rimski-Korsakovin konservatorioon sekä Juilliardin Pre-college divisioniin. Ensimmäisen soolokonserttinsa Mejias piti 8-vuotiaana esittäen muun muassa säveltämänsä 12 preludin sarjan. Tämän jälkeen hän on pitänyt useita omia resitaaleja ja esiintynyt esimerkiksi Joensuun musiikkijuhlilla, Turun musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla ja Korsholman musiikkijuhlilla. Mejias voitti yhdeksännen (2019) Pohjoismaisen pianokilpailun tuomariston yksimielisellä päätöksellä ollen kilpailun nuorin osallistuja.

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 21.15.

Peruslippu 28 €
Eläkeläiset 22 €
Opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 15 €
Juniorilippu (5–16-vuotiaat) 8 €
Opiskelijat konserttipäivänä Tampere-talosta 5 €
(Lippupisteellä hintoihin lisätään palvelumaksu.)

Tulevia konsertteja