Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

la 05.10.2019 klo 19:00

MAJAOJA-LYÖMÄSOITINKILPAILUN FINAALI

Osta liput Tilaa tarjoilu

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Richard Rodney Bennett (1936–2012): Lyömäsoitinkonsertto

”Marimbakonserton jälkeen päätin tässä työssä keskittyä lyömäsoittimiin, joissa ei ole tarkkaa viritystä. Toisin sanoen niihin lukuisiin lyömäsoittimiin, joilla ei voi tuottaa täsmällistä ääntä niin kuin ksylofonilla, vibrafonilla tai marimballa”, kertoo Richard Rodney Bennett konsertostaan, josta oli toivottu suhteellisen käytännöllistä. ”Lyömäsoittajien laajan arsenaalin tuntien päätin joissain tapauksissa täsmällisen soittimen sijaan määritellä vain soittimen tyypin.” Lyömäsoitintaiteilija Evelyn Glennielle omistettu konsertto on valmistunut vuonna 1990.

Tampereen Musiikkiakatemia ja Majaoja-säätiö järjestävät yhteistyössä Tampere Filharmonian, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Porin Palmgren-konservatorion kanssa Majaoja-lyömäsoitinkilpailun Tampereen Musiikkiakatemialla 2.‒5.10.2019. Kilpailu on avoin kansalaisuudesta riippumatta kaikille lyömäsoittajille. Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa, ja se laajenee nyt ensimmäistä kertaa koko maailman laajuiseksi.

Solistiteoksille suunnattujen sarjojen A, B ja C tuomaristossa ovat mukana muun muassa säveltäjä ja lyömäsoitintaiteilija Tim Ferchen (FI), marimbataiteilija She-e Wu (US) ja professori ja lyömäsoititaiteilija Marta Klimasara (DE). Kamarimusiikkikokoonpanojen katselmussarjan tuomaristoon kuuluvat Harri Lehtinen (pj.), Timo Hakala ja Janne Tuomi Tampereen Musiikkiakatemiasta, Toni Hietala Porin Palmgren-konservatoriosta, Jyri Kurri ja Tiina Laukkanen Tampere Filharmonialta sekä Olli-Pekka Martikainen ja Antti Rislakki Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Vuonna 2000 perustetun yksityisen Majaoja-säätiön tavoitteena on tukea suomalaista kulttuurielämää. Säätiön perustajat haluavat antaa esimerkiksi nuorille mahdollisuuden kouluttaa ja toteuttaa itseään.

Lue lisää www.majaoja-saatio.fi, www.majaojapercussion.fi

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 21.00.

Peruslippu 28 €
Eläkeläiset 22 €
Opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 15 €
Juniorilippu (5–16-vuotiaat) 8 €
Opiskelijat konserttipäivänä Tampere-talosta 5 €
(Lippupisteellä hintoihin lisätään palvelumaksu.)

Tulevia konsertteja