Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

to 25.11.2021 klo 19:00

Matkalla

Osta liput

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Andrea Tarrodi (s. 1981): Liguria
Joonas Kokkonen (1921–1996): Sellokonsertto
Antonín Dvořák (1841–1904): Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88

Joonas Kokkosen ainoaksi konsertoksi jäänyt sellokonsertto on suomalaisen konserttokirjallisuuden merkkiteos, jossa kaikuu säveltäjän rakkaus sinfonisuuteen. Siinä sello tasapainoilee solistisen taituroinnin ja orkesterin osaksi asettumisen välillä. Kauniin konserton sellistinä kuullaan ruotsalaista Torleif Thedéeniä, joka on kiertänyt maailman huippuorkesterien solistina jo neljällä vuosikymmenellä.

Tarrodin Liguria on kävelyretki halki Italian rannikon pikkukylien. Siinä kuuluvat rantaan lyövät aallot, paahtava aurinko ja tähtikirkas yötaivas. Dvořákin kansanmusiikkivaikutteinen kahdeksas sinfonia on sävyltään pirteä ja optimistinen, ja se esittelee huikean määrän hienoja teemoja. Sinfonian juuret ovat säveltäjän kesäpaikassa Böömissä.

Tampere Filharmonian verkkokonserteissa keväällä hurmannut saksalainen Anja Bihlmaier on Haagin Residentie Orkestin ylikapellimestari sekä Sinfonia Lahden päävierailija.

Vaihtoehtoinen konserttiohjelma

Mikäli syksyllä voimassa olevat yleisörajoitukset ja turvavälisäädökset pienentävät Tampere-talon Ison salin katsomon ja lavan kapasiteettia, kaikille Tampere Filharmonian kausikorttisarjan konserteille on suunniteltu toinen ohjelmavaihtoehto. Tällöin orkesteri siirtyy pääsääntöisesti saman illan tuplakonserttimalliin (klo 18 ja 20), jolloin konsertit on mahdollista toteuttaa pienemmin kokoonpanoin ja riittävin turvavälein.

Vaihtoehtoinen konserttiohjelma klo 18 ja 20

Sama kuin yllä, mutta Andrea Tarrodin Liguria poistuu konserttiohjelmasta.

Liput

Hintaryhmä Yksittäisliput
Peruslippu 28 €
Eläkeläinen 22 €
Opiskelija, työtön tai varusmies 15 €
5–16-vuotiaat 8 €

Yksittäislipunmyynti kausikorttisarjan konsertteihin alkaa maanantaina 16.8. klo 9.

Lue lisää lipunmyynnistämme ja kahden konsertin mallista

Tulevia konsertteja