Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

pe 12.11.2021 klo 19:00

Spektri

Osta liput

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Franz Schreker (1878–1934): Kamarisinfonia
Kaija Saariaho (s. 1952): Harppukonsertto "Trans"
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Sinfonia nro 2 D-duuri op. 36

Ennakkoluulottomista konserttiohjelmistaan tunnettu sveitsiläiskapellimestari Baldur Brönnimann esittelee monipuolisuuttaan konsertissa, jossa näytillä on kolmen erilaisen tyylin spektri.

Schrekerin myöhäisromanttinen kamarisinfonia ui 1900-luvun alkupuolella vastavirtaan uusien tyylien vallatessa alaa. Kimmeltävän kamarisinfonian pariksi sopii oivallisesti Kaija Saariahon utuisa harppukonsertto. Solistisesti vaativassa konsertossa harppu liittyy usein orkesterin kudelmiin ja käy dialogia eri soitinryhmien kanssa. Konserton tulkkina toimii häikäisevä Xavier de Maistre, joka on kiistatta yksi maailman johtavia nykyharpisteja.

Beethovenin toinen sinfonia on säveltäjän varhaiskauden kruunu, jota kirjoittaessa hän ymmärsi kuuroutumisensa olevan peruuttamaton. Säveltäjän tragediasta huolimatta teoksen tunnelma on kepeä ja hyväntuulinen.

Vaihtoehtoinen konserttiohjelma

Mikäli syksyllä voimassa olevat yleisörajoitukset ja turvavälisäädökset pienentävät Tampere-talon Ison salin katsomon ja lavan kapasiteettia, kaikille Tampere Filharmonian kausikorttisarjan konserteille on suunniteltu toinen ohjelmavaihtoehto. Tällöin orkesteri siirtyy pääsääntöisesti saman illan tuplakonserttimalliin (klo 18 ja 20), jolloin konsertit on mahdollista toteuttaa pienemmin kokoonpanoin ja riittävin turvavälein.

Vaihtoehtoinen konserttiohjelma klo 18 ja 20

Toshio Hosokawa (s. 1955): A Song From Far Away  
Kaija Saariaho (s. 1952): Harppukonsertto “Trans”   
Franz Schreker (1878–1934): Kamarisinfonia

Liput

Hintaryhmä Yksittäisliput
Peruslippu 28 €
Eläkeläinen 22 €
Opiskelija, työtön tai varusmies 15 €
5–16-vuotiaat 8 €

Yksittäislipunmyynti kausikorttisarjan konsertteihin alkaa maanantaina 16.8. klo 9.

Lue lisää lipunmyynnistämme ja kahden konsertin mallista

Tulevia konsertteja