Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

pe 04.10.2019 klo 19:00

TUHAT JA YKSI YÖTÄ

Osta liput Tilaa tarjoilu

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

James MacMillan (s. 1959): Veni, Veni Emmanuel (1992)
Nikolai Rimski-Korsakov (1844-1908): Sinfoninen sarja op. 35 ”Šeherazade”

Teokset tutuiksi klo 18

James MacMillanin lyömäsoitinkonsertto vuodelta 1992 perustuu keskiaikaiseen katoliseen kirkkolauluun. Teos on sävelletty ensimmäisen adventin ja pääsiäissunnuntain välillä. Päivät ovat merkityksellisiä säveltäjälle, jonka mukaan konserton voi nähdä joko abstraktina teoksena tai adventin uskonnollisen sanoman musiikillisena tarkasteluna. Konserton kantaesitti skotlantilainen lyömäsoitintaiteilija Evelyn Glennie. Venäläinen Nikolai Rimski-Korsakov oli parhaimmillaan saadessaan värittää fantastisia satuja suurella orkesterilla. Šeherazade on kaikkien satujen äiti, tuhannen ja yhden yön kokoelman tarinat yhteen punova päähenkilö, jonka kerrontaan ei julma naistentappaja kyllästynyt.

Soolosoittimina melko harvinaisilla lyömäsoittimilla on syksyn ohjelmistossa komea esiinmarssi. Majaoja-lyömäsoitinkilpailun finaalia edeltävän konsertin solistina soittaa marimbataiteilija She-e Wu. ”Tampereella on aika hyvä lyömäsoitinkulttuuri ylipäänsä. Wu on orkesterimme lyömäsoittajien ehdotus, ja on hienoa saada hänet vierailulle”, kertoo Rouvali, ja toteaa orkesterin etsivän aktiivisesti uusia kiinnostavia nimiä sekä kapellimestareiksi että solisteiksi. Orkesterilaisilta tulevia ideoita Rouvali kuuntelee mielellään.

Yhdysvaltalainen lyömäsoitintaiteilija She-e Wu on sekä kysytty solisti että arvostettu opettaja. Hän on tilannut ja kantaesittänyt lukuisia instrumentilleen kirjoitettuja teoksia. Wun äänitetuotannon tuorein tulokas on Alba-levymerkin viime vuonna julkaisema tallenne, jolla hän soittaa tamperelaisen Osuma Ensemblen kanssa.

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 21.00.

Peruslippu 28 €
Eläkeläiset 22 €
Opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 15 €
Juniorilippu (5–16-vuotiaat) 8 €
Opiskelijat konserttipäivänä Tampere-talosta 5 €
(Lippupisteellä hintoihin lisätään palvelumaksu.)

Tulevia konsertteja