Tampere Filharmonia

to 27.08.2020 klo 19:00

UNM 2020: Voimaa maasta

Osta liput

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Finn Shields (s. 1994): Chthonic
Matias Vestergård Hansen (s. 1989): ...through its darkness.
Marianna Liik (s. 1992): Kurzschluß
John Luther Adams (s. 1953): Become Desert

Lue konsertin digitaalista käsiohjelmaa

Tampere Filharmonia, yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemia
Emilia Hoving, kapellimestari
Tampere Cappella, joht. Markus Yli-Jokipii

Ung Nordisk Musik -festivaali

Ung Nordisk Musik eli UNM on Pohjoismaiden suurin ja vanhin vuosittainen nuorten nykymusiikki- ja äänitaidefestivaali, jonka järjestämisvuoro kiertää Pohjoismaasta toiseen. Suomen UNM ry järjestää festivaalin ensimmäistä kertaa Tampereella 24.–30.8.2020.

Festivaalin tematiikassa korostuu tänä vuonna ekologisuus, jota viedään syvälle festivaalin rakenteisiin – tuotantoon, esitystiloihin, harjoituskäytäntöihin, vieraiden majoitukseen ja matkustukseen. Festivaali pyrkii herättämään keskustelua tekijöiden ja osallistujien suhteesta ekologiaan, keräämään tietoa ekologisten asenteiden toteutumisesta käytännössä ja kehittämään uusia käytäntöjä musiikin ja äänitaiteen ekologiseen esilletuomiseen.

Festivaalilla esitettävät teokset valittiin avoimen teoshaun perusteella. Suomen ammattiraadin vuoden 2020 teoshakuun kutsui koolle Minna Leinonen ja siihen kuuluivat säveltäjät Tytti Arola ja Ville Raasakka sekä viulisti Anna Angervo.

UNM-festivaalin jatkuvia periaatteita vuodesta toiseen ovat pohjoismainen yhteistyö, nuorten tekijöiden suosiminen sekä sukupolvien välinen dialogi. Verkostoituminen ja tutustuminen pohjoismaisiin kollegoihin muodostaa tärkeän osan festivaalin annista. UNM tarjoaa korvaamattoman kansainvälisen kokemuksen nuorille säveltäjille. Nuorena luodut yhteydet ovat kantava voima ja tuki tulevaan ammattilaiselämään.

Voimaa maasta -festivaalikonsertti

Hansenin teos kuvaa ihmisjoukon kulkua pimeässä luolassa kohti tuntematonta, Shieldsin Chthonic sukeltaa maanalaisiin tunnelmiin. Liikin Kurzschluß (oikosulku) saa aikaa odottamattomia impulsseja ja kipinöitä. Kuten elektroniikassa, on luovan energian virtaus katkonaista. Pohjoismaiden ensiesityksensä saa Adamsin vaikuttava Become Desert, joka kutsuu kuulijat aivan ainutlaatuiseen, meditatiiviseen elinympäristöönsä.

Konsertin johtaa huimaa nousua tekevä nuori Emilia Hoving, joka on johtanut mm. Radion Sinfoniaorkesteria ja Orchestre Philharmonique de Radio Francea. Tampere Filharmonian kokoonpanoa täydentävät konsertissa Tampereen Musiikkiakatemian opiskelijat ja Tampere Cappellan laulajat.

Teokset tutuiksi -tilaisuus järjestetään Tampere-talossa ennen konserttia kello 18.00.

Peruslippu 28 €
Eläkeläiset 22 €
Opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 8 €
Juniorilippu (5–16-vuotiaat) 8 €
Opiskelijat konserttipäivänä Tampere-talosta 5 €
(Lippupisteellä hintoihin lisätään palvelumaksu.)

Tulevia konsertteja