Tampere Filharmonia

Kevät 2020 kouluille ja päiväkodeille

Kaikki kevään koululaisvierailut joudutaan valitettavasti perumaan. Lisätietoja aiheesta: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2020/03/12032020_6.html

 

Tampere Filharmonia järjestää vuosittain useita maksuttomia konsertteja ja harjoitusvierailuita koululaisryhmille. Koululaiskonsertit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisluokille. Vierailu Filharmonian arkeen -harjoitusvierailut ovat avoimia kaikille Pirkanmaan ryhmille päiväkotilaisista opiskelijoihin. Koululaiskonsertteihin kuuluu valmistelumateriaali tai ennakkoinfo.

Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia ja ne järjestetään Tampere-talossa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu vain Tampere Filharmonian nettisivujen e-lomakkeilla, ja kullekin vierailulle ja konsertille on oma lomakkeensa. Mukaan tapahtumiin pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Konsertit ja vierailut tulevat yleensä nopeasti täyteen, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Vierailuille Filharmonian arkeen etusijalla ovat ryhmät, joille ei kaudella tarjota omaa konserttia. Koululaiskonserteissa etusijalla ovat tamperelaiset koululaisryhmät. Ilmoitathan ryhmäsi kaudella vain yhteen vierailuun. Mikäli ette mahdu kyseiselle vierailulle ja jollakin toisella vierailulla on tilaa, ehdotamme korvaavaa vierailupäivää. Tiedotamme ilmoittautumislomakkeessa antamaanne sähköpostiosoitteeseen, onko ryhmänne mahtunut vierailulle mukaan.

Kevään ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ilmoittaudu alla olevilla e-lomakkeilla.

Vierailut Filharmonian arkeen

Pirkanmaan päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille. Vierailu alkaa klo 9.40 ja päättyy n. klo 10.30.
Vierailu alkaa lyhyellä esittelyllä, jonka jälkeen siirrytään kuuntelemaan orkesterin kenraaliharjoitusta. Harjoituksissa kuullaan illan konsertin ohjelmistoa kapellimestarin valitsemassa järjestyksessä ja laajuudessa. Vierailulle otetaan ensisijaisesti ikäryhmiä, joille ei kaudella järjestetä omaa konserttia.

13.3. Vakavaa ja traagista. Ilmoittautuminen päättynyt, sillä vierailu on jo täynnä!
27.3. Sortovaltaa vastaan. Ilmoittautuminen päättynyt, sillä vierailu on jo täynnä!
17.4. Säteilyä ja majesteettisuutta. Ilmoittautuminen päättynyt, sillä vierailu on jo täynnä!
8.5. Nuorten solistien konsertti. Ilmoittautuminen päättynyt, sillä vierailu on jo täynnä!

Kaikki kevään vierailut täyttyivät ennätysajassa – vau! Jos haluatte jonoon mahdollisille peruutuspaikoille, laittakaa sähköpostia osoitteeseen: tuula.musakka@tampere.fi.

Koululaiskonsertit

HIPINÄAASI, APINAHIISI TAMPEREEN 3.-LUOKKALAISILLE

To 20.2. klo 10, Tampere-talon pieni sali
To 20.2 klo 12, Tampere-talon pieni sali
Pe 21.2. klo 10, Tampere-talon pieni sali

Roope Mäenpään Tampere Filharmonian tilauksesta säveltämä Hipinäaasi apinahiisi -musiikkisatu perustuu Ville Hytösen samannimiseen lastenkirjaan (Tammi, 2013). Hipinäaasi apinahiisi on tarina keuhkorikkoisesta aasista ja suuresta apinasta – toiseuden, yksinäisyyden ja hyväksynnän teemoista. Hipinäaasi apinahiisi -musiikkisatu on sinfoninen runoelma orkesterille ja kertojalle. Konsertin kesto on noin 45 minuuttia.
Ilmoittautuminen konsertteihin on päättynyt.

RYTMIREILAAJAT-KONSERTTI TAMPEREEN 5.-LUOKKALAISILLE

To 16.4. klo 10, Tampere-talon iso sali
Ravelin ja Mozartin musiikkia kapellimestari Christopher Warren-Greenin johdolla
Taidekaaren viidesluokkalaisten Rytmireilaaja-kokonaisuuteen kuuluvat Filharmonian muusikoiden vierailut luokissa viikolla 12 ja konsertti valmistelupaketteineen. Ilmoittautuminen kokonaisuuteen tapahtuu Taidekaaren verkkosivuilla
Erityisopetuksen ilmoittautuminen alkaa pe 7.2.2020 klo 10 ja yleisopetuksen luokat voivat ilmoittautua ma 10.2.2020 klo 14 lähtien.

Tilaa Tampere Filharmonian pienyhtye kouluunne

Tampere Filharmonian pienyhtyeet duoista salonkiorkesteriin tekevät myös vierailukonsertteja kouluissa. Koululle tulevan vierailukonsertin hinta määräytyy yhtyeen koon ja ohjelman mukaan. Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä teille sopivan vierailun.

Tiedustelut

Kaikki tiedustelut koskien ilmaisia koululaisvierailuja ja konsertteja:
Tuula Musakka, tuula.musakka@tampere.fi, 050 3887144

Ryhmien lippuedut Tampere Filharmonian iltakonsertteihin

Koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät edullisesti normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin, kun liput varataan ja lunastetaan ennakkoon ryhmänä Tampere-talon lipputoimistosta:

  • oppilas 7 €
  • valvova opettaja 0 €
  • muut ryhmän aikuiset 16 €.

Ryhmäalennus edellyttää valvovan opettajan läsnäoloa. Toiset huomioonottavasta konserttikäyttäytymisestä on syytä keskustella luokassa etukäteen.

Tiedustelut iltakonserttien lippuasioista:
Tampere-talon ryhmämyynti: (03) 2434501, klo 10−16, ryhmamyynti@tampere-talo.fi