Tampere Filharmonia

Koulut ja päiväkodit

Syksyn 2021 musiikkikasvatustoiminnasta tiedotetaan Tampereen kaupungin kouluille ja päiväkodeille, kun mahdollisuudet toiminnan järjestämiseen ja koululaisryhmien turvalliseen liikkumiseen ja osallistumiseen ovat tiedossa.

Kevään 2021 toiminta koululais- ja päiväkotiryhmille

  • Tampere Filharmonian Vuodenajat-videokonsertti sekä Collegium ry:n tuottama opetusmateriaali Vuodenajat-konsertista päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille ovat saatavilla Tampereen kaupungin koulukanavalla
  • Opetuksessa voi hyödyntää syksyllä 2020 julkaistua orkesterin esittelymateriaalia sekä orkesterin YouTube-kanavalla julkaistuja videokonsertteja
  • Lasten tekemiä musiikin inspiroimia piirustuksia voi lähettää orkesterille ja julkaisemme niitä luvallanne orkesterin sosiaalisen median kanavissa (Facebook ja Instagram)
  • Lapset voivat esittää kysymyksiäorkesterille, kapellimestarille tai muusikoille, vastaamme mielellämme!

Taidekaaren Rytmireilaaja tamperelaisille 5. luokille

Tamperelaiset viidesluokkalaiset tutustuivat Taidekaaren Rytmireilaaja-kokonaisuudessa säveltaiteeseen ja Tampere Filharmoniaan. Rytmireilaaja-kokonaisuus järjestettiin perinteiseen tapaan maalis-huhtikuussa. Rytmireilaajaan osallistuu vuosittain lähes 80 koululuokkaa. Ilmoittautuminen tapahtuu Taidekaaren nettisivujen kautta.

Rytmireilaajassa Tampere Filharmonian muusikot vierailevat kouluissa ja lapset tutustuvat musiikkiin myös konsertin ja materiaalipaketin tehtävien avulla.

Keväällä 2020 muusikoiden vierailut luokkiin toteutettiin virtuaalisesti koronavirusepidemian vuoksi. Materiaalipaketin lisäksi myös konsertti toteutettiin tänä vuonna digitaalisesti. Opettajille on lähetetty linkki opetusmateriaaliin. Mikäli jäit ilman, ota ystävällisesti yhteys Tampere Filharmoniaan aino.holma@tampere.fi.

Lue Facebook-päivitys ja katso kuvat!
Lue lisää https://www.tampere.fi/taidekaari/yleisopetus/5luokka.html

 

Pienten lasten Taidekaari 5-vuotiaiden päiväkotiryhmille

Tampere Filharmonia kehittää parhaillaan päiväkotilapsille sopivaa musiikkikasvatustoimintaa Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman alaisessa Pienten lasten Taidekaari -pilottihankkeessa yhteistyössä Tampereen kaupungin, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn, varhaiskasvatuksen henkilökunnan, Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Tampereen kaupunginkirjaston kanssa.

Lue hankkeesta lisää Taidekaaren verkkosivujen jutusta täältä.

Pienten lasten Taidekaaressa Tampere Filharmonian 2–3 hengen yhtyeet valmistelivat lapsille sopivia konserttiohjelmia minikonserttikiertueelle, joka toteutettiin päiväkodeissa 12.4.–7.5.2021. Tätä ennen orkesteri keräsi päiväkotiryhmiltä tietoa lasten suosikkilauluista toivelistaan, jota muusikot hyödynsivät konserttien suunnittelussa. Lasten toiveita sovitettiin soitinyhtyeille ja esitettiin osana minikonserttien ohjelmaa. Konserteissa kuultiin myös tunnettuja lastenlauluja ja erityisesti eläinaiheista klassista ohjelmistoa. Konserteissa lapset saivat osallistua musisointiin muun muassa laulamalla ja taputtamalla ja esittää kysymyksiä muusikoille.

Lue Facebook-päivitys ja katso kuvat!

 

Tampere Filharmonian koululaiskonsertit ja Vierailut Filharmonian arkeen

Orkesterin kevätkaudella 2021 ei valitettavasti voida järjestää tuttuja koululaiskonsertteja ja Vierailuja Filharmonian arkeen koronavirusepidemiasta johtuen. Syksyn 2021 musiikkikasvatuksesta tiedotetaan, kun koronarajoitusten tilanne on tiedossa.

 

Musiikkikasvatuksen materiaali opetukseen

Tällä hetkellä saatavana:

Tampere Filharmonian Vuodenajat-videokonsertti ja Collegium ry:n tuottama opetusmateriaali päiväkoti- ja alakouluikäisille

Päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattu Vuodenajat-videokonsertti on nyt saatavana Tampereen kaupungin koulukanavalla. Opetusmateriaali sisältää runsaasti tehtäviä, joista opettaja voi valita omalle luokalleen sopivimmat.

Orkesterin videokonsertit

Tampere Filharmonia julkaisee toukokuun aikana YouTube-kanavallaan videokonsertteja. Katso kaikki konsertit täältä.

Tutustu Tampere Filharmoniaan -materiaalipaketti

Mikä on sinfoniaorkesteri, ja millainen orkesteri on Tampere Filharmonia. Mitä kuuluu kapellimestarin tehtäviin? Mitä soittimia ja soitinryhmiä orkesterissa on? Power point -materiaali sisältää tietotekstejä, kuvia, soitinesittelyvideoita ja kuunneltavia/katsottavia musiikkiesimerkkejä.

Myös aiempien vuosien musiikkikasvatuksen materiaaleja voi tiedustella Tampere Filharmonialta opetuskäyttöön.

Piirustukset ja kysymykset orkesterille

Voitte lähettää meille lasten tekemiä, musiikin inspiroimia piirustuksia, joita julkaisemme valikoidusti oppilaiden luvalla orkesterin sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram). Voitte myös esittää mieleenne nousseita kysymyksiä. Me, muusikot ja kapellimestari vastaamme teille mielellämme.

Tiedustelut opetusmateriaaleista, piirustukset ja kysymykset orkesterille voi lähettää osoitteeseen
Tampere Filharmonia / Aino Holma, PL 16, 33101 Tampere, aino.holma@tampere.fi.
Piirustukset voi lähettää myös sähköisesti esim. drivelinkin avulla.

 

Yleiset tiedustelut koskien Tampere Filharmonian musiikkikasvatusta

Aino Holma, puh. 050 3887144, aino.holma@tampere.fi
Musiikkikasvatuksesta vastaa vs. intendentti Eija Oravuo.