Tampere Filharmonia

Taidetestaajat 2019–2020

Tampere Filharmonia on mukana Suomen Kulttuurirahaston organisoimassa Taidetestaajat-hankkeessa taas kaudella 2019–2020. Taidetestaajien Pohjolan tarut -konsertteihin Tampere-taloon saapuu yhteensä lähes 5000 kahdeksasluokkalaista Pirkanmaalta ja Uudeltamaalta.

Konsertit:
Ti 19.5. klo 10 ja klo 13
Ke 20.5. klo 10

Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hanke

ENNAKKOTEHTÄVÄ

Taidetestaajat-konserttiin on tulossa täysin uusi, Taidetestaajien innoittama teos! Säveltäjä Ilkka Hammo loihtii konserttiin Pohjolan tarut -teemaan sopivan teoksen, johon nyt kaivataan teidän 8.-luokkalaisten Taidetestaajien apua.

Keksi oma fantasiamaailma, joka liittyy jollain tavalla pohjoisiin olosuhteisiin. Jos Kalevalaa ei olisi, minkälainen olisi sinun versiosi Pohjolan mytologiasta? Piirrä, maalaa tai ota kuva, joka kertoo jotain tästä omasta fantasiamaailmastasi. Kuva voi vastata esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Minkälaista luontoa tuosta maailmasta löytyy?
  • Minkälaista elämää siellä on, onko ihmisiä, eläimiä vai jotain muita olentoja?
  • Miten tämän maailman asukkaat viettävät aikaansa tai pukeutuvat?
  • Minkälaisia uhkia heidän elämässään on?

Keksi tälle fantasiamaailmalle nimi (vrt. Kalevala, Keski-Maa jne.). Voit myös lähettää meille pelkän fantasiamaailman nimen. Säveltäjä valitsee teokselleen niistä sopivimman.

Tehkää värikkäitä kuvia, koska värit antavat ideoita soiville mielikuville. Voitte kuvata tästä maailmasta jotain yksityiskohtaa tai vaikkapa laajempaa maisemaa. Mitä enemmän erilaisia kuvia ja värejä, sen parempi! Kuvista muodostetaan kollaasi, joka inspiroi sävellystyötä.

Kuvien ja nimien toimitukseen on useampi mahdollisuus:

Halutessasi voitte julkaista kuvat Instagram-palvelussa käyttäen hashtagia #tftaidetestaajat2020. Kuvan voi myös lähettää Whatsapp-viestillä numeroon 050 3887144.

Töitä otetaan vastaan myös sähköpostilla osoitteeseen tuula.musakka@tampere.fi.

Palautattehan kuvat ja nimiehdotukset 20.10.2019 mennessä!