Adriana Iacovache-Pana

I-viulu, poissa

Adriana Iacovache-Pana aloitti viulunsoiton opinnot 5-vuotiaana Porin Palmgren Konservatoriossa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Päivyt Mellerin ja Seppo Tukiaisen johdolla ja valmistui musiikin kandidaatiksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2013. Iacovache-Pana jatkoi opintojaan Yhdysvalloissa Eastman School of Music -oppilaitoksessa professori Mikhail Kopelmanin johdolla ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi toukokuussa 2016. Hän on täydentänyt opintojaan muun muassa Elina Vähälän, Mihaela Martinin, Vilmos Szabadin, Dennis Kimin, Patinka Kopecin, Grigory Kalinovskyn sekä Charles Binghamin mestarikursseilla. Hänen opintojaan ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Finlandia Foundation New York Metropolitan Chapter.

Iacovache-Panan kilpailusaavutuksiin kuuluvat muun muassa Jyväskylän The International Forum -kamarimusiikkikilpailun voitto vuonna 2008, toinen sija Juhani Heinosen viulukilpailussa vuonna 2009 sekä viiden parhaan joukkoon sijoittuminen Anja Ignatius -viulukilpailuissa vuonna 2013. Lisäksi Eastman School of Musicin jousisoitinten osasto myönsi hänelle Performance Certificate -tunnustuspalkinnon menestyksekkään tutkinnon johdosta.

Iacovache-Pana on esiintynyt kansainvälisillä festivaaleilla useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Orkesterikokemusta hänelle on karttunut Pori Sinfoniettan, Joensuun kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Helsingin kaupunginorkesterin avustajana sekä Jean Sibelius -orkesterin toisen viulun äänenjohtajana. Hän on esiintynyt myös muun muassa Pori Sinfoniettan, Jyväskylä Sinfonian ja Vilcea Sinfoniettan solistina. Iacovache-Pana on soittanut Tampere Filharmoniassa syksystä 2016 lähtien.

Adriana Iacovache-Pana