Pekko Pulakka

1. konserttimestari
Pekko Pulakka

Pekko Pulakka on toiminut Tampere Filharmonian 1. konserttimestarina syksystä 2016 lähtien. Sitä ennen hän toimi Turun filharmonisen orkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina. Hänet on palkittu vuonna 2015 Kuopion viulukilpailussa 2. palkinnolla ja Jean Sibelius -viulukilpailussa parhaiten menestyneelle suomalaiselle myönnettävällä erikoispalkinnolla. Vuonna 2010 hän oli Hauhon musiikkijuhlien historian ensimmäinen nuori taiteilija. Hän on esiintynyt myös kamarimuusikkona Helsingin juhlaviikoilla, Turun musiikkijuhlilla, Hetan musiikkipäivillä, Kamarikesä-festivaalilla, sekä Kuhmon Kamarimusiikissa nuorena kamarimuusikkona.

Pulakka on esiintynyt solistina Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, sinfoniaorkesteri Vivon, Lohjan kaupunginorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Hän on saanut korkeatasoista orkesterikoulutusta ja -kokemusta jo varhaisella iällä Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin (EUYO), Gustav Mahler Jugendorchesterin (GMJO) ja myöhemmin Mahler Chamber Orchestran parissa. Pulakka on toiminut myös Savonlinnan oopperajuhlilla konserttimestaritehtävissä kesästä 2018 alkaen.

Syksyllä 2019 Pulakka suoritti viulun A-tutkinnon Janne Malmivaaran ohjauksessa korkeimmalla mahdollisella tunnustuksella: kiittäen hyväksytty. Pulakka sai täydentävää opetusta lahjakkaille nuorille viulisteille tarkoitetussa Viuluakatemiassa vuosina 2009-2015, missä häntä opettivat Malmivaaran lisäksi Elina Vähälä ja Ilja Grubert.