Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Anna-Maria Helsing

Kapellimestari

Etenkin modernismin ja nykymusiikin äänimaailmoja rakastava Anna-Maria Helsing on kysytty kapellimestari johtavien pohjoismaisten sinfoniaorkesterien ja oopperatalojen lavoilla. Vuosina 2010–2013 hän toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina ollen tehtävässään ensimmäinen nainen suomalaisen sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Helsing on BBC:n konserttiorkesterin päävierailija vuosina 2020–2022. Vuodesta 2020 hän on lisäksi toiminut Pietarsaaressa järjestettävän RUSK-kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana.

Helsing on johtanut kaikkia Suomen ja Ruotsin merkittävimpiä orkestereita, kuten Radion sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Göteborgin sinfoniaorkesteria ja Tukholman kuninkaallisen oopperan orkesteria sekä lisäksi mm. Lontoon Philharmonia-orkesteria, Tanskan kuninkaallisen oopperan orkesteria ja Norjan radion sinfoniaorkesteria. Hän on tuttu vieras esimerkiksi Göteborgin oopperan, Kansallisoopperan, Savonlinnan Oopperajuhlien ja Tampereen Oopperan lavoilla.

Kuluvalla konserttikaudella Helsing vierailee Tampere Filharmonian ohella mm. Philharmonia-orkesterissa, BBC:n filharmonisessa orkesterissa, Oulu Sinfoniassa, Norrköpingin sinfoniaorkesterissa, Islannin sinfoniaorkesterissa ja Skotlannin kuninkaallisessa kansallisorkesterissa.

Viulistina musiikkiuransa aloittanut Anna-Maria Helsing opiskeli kapellimestariksi Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin luokalla ja on osallistunut Jorma Panulan, Vladimir Jurowskin sekä John Carewen mestarikursseille. Sibelius-Akatemiasta valmistuttuaan hänet valittiin Allianz-säätiön kansainväliseen kapellimestariakatemiaan, jossa hän sai oppia mm. Esa-Pekka Saloselta ja Gustavo Dudamelilta.