Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Anton Mejias

Piano

Anton Mejias (s. 2001) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hänen ensimmäinen opettajansa oli Meri Louhos. Vuonna 2010 hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen opettajanaan Teppo Koivisto ja myöhemmin myös Niklas Pokki. Nykyään Mejias opiskelee Curtis-instituutissa Philadelphiassa Gary Graffmanin johdolla. Hänet hyväksyttiin myös Pietarin Rimski-Korsakovin konservatorioon sekä Juilliardin Pre-college divisioniin.

Ensimmäisen soolokonserttinsa Mejias piti 8-vuotiaana esittäen muun muassa säveltämänsä 12 preludin sarjan. Tämän jälkeen hän on pitänyt useita omia resitaaleja ja esiintynyt esimerkiksi Joensuun musiikkijuhlilla, Turun musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla ja Korsholman musiikkijuhlilla.

Mejias voitti yhdeksännen (2019) Pohjoismaisen pianokilpailun tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Mejias oli kilpailun nuorin osallistuja. Hän sai vuonna 2016 ensimmäisen palkinnon Suomen Steinway Piano Festivaalilla omassa kategoriassaan (15-17 -vuotiaat) ja edusti Suomea ensimmäisen kerran kansainvälisellä Steinway Piano Festivaalilla Hampurissa. Mejias saavutti Tampereen pianokilpailussa (2017) toisen palkinnon ja oli niin ikään nuorin osanottaja sekä välierässä että finaalissa. Hän soitti finaalissa Tampereen Filharmonian säestyksellä Rahmaninovin kolmannen pianokonserton.

Antonia ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Martin Wegelius -säätiö sekä Wihurin rahasto.