Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Baldur Brönnimann

Kapellimestari

Sveitsiläiskapellimestari Baldur Brönnimann tunnetaan avarakatseisesta lähestymistavastaan konserttiohjelmien kokoamiseen. Uransa alkupuolella hänet keräsi kiitosta etenkin uuden musiikin tulkkina, ja hän työskenteli tiiviisti esimerkiksi Kaija Saariahon, John Adamsin, Harrison Birtwistlen ja Magnus Lindbergin kanssa.

Sittemmin hän on laajentanut ohjelmistoaan ja johtaa nykyään säännöllisesti orkestereita kaikenlaisten ohjelmien parissa ympäri maailmaa. Lisäksi Brönnimann suhtautuu intohimoisesti opettamiseen ja yleisötyöhön sekä klassisen musiikin perinteisten raja-aitojen haastamiseen.

Viime kausilla Brönnimann on vieraillut mm. Soulin, Oslon ja Bergenin filharmonisten orkesterien sekä Frankfurtin ja Wienin radion sinfoniaorkesterien johdossa. Kaudella 2021–22 hän tekee paluuvierailuja mm. WDR-sinfoniaorkesteriin ja Tukholman kuninkaalliseen filharmoniseen orkesteriin.

Madridissa asuva Brönnimann toimii Basel Sinfoniettan ylikapellimestarina. Hän oli Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Músican ylikapellimestari vuosina 2014–2020 ja nykymusiikkiin erikoistuneen BIT20-ensemblen taiteellinen johtaja vuosina 2011–2015.