Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Mikko Franck

Kapellimestari

Mikko Franck syntyi Helsingissä vuonna 1979. Hän aloitti kapellimestariuransa 17 vuoden ikäisenä ja on sittemmin työskennellyt merkittävien orkesterien ja oopperatalojen kanssa ympäri maailmaa.

Vuosina 2002–2007 Mikko Franck oli Belgian kansallisorkesterin musiikillinen johtaja. Vuonna 2006 Franck aloitti Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina, ja seuraavana vuonna hänet nimitettiin tämän lisäksi Kansallisoopperan taiteelliseksi johtajaksi. Hän jatkoi tehtävissä vuoteen 2013 saakka.

Syyskuussa 2015 Franck nimitettiin Ranskan radion filharmonikoiden musiikilliseksi johtajaksi. Tässä roolissa Franck on omistautunut orkesterin luovan ja vivahteikkaan ohjelmasuunnittelun kehittämiseen ja on vienyt orkesterin kiertueille Eurooppaan, Kiinaan ja Etelä-Koreaan. Franck jatkaa orkesterin johdossa ainakin vuoteen 2025 saakka.

Mikko Franckin huomattava diskografia kattaa niin sinfonia- kuin oopperalevytyksiä. Viimeisimpien joukossa on Franck by Franck -äänite Ranskan radion filharmonikoidem kanssa, joka sisältää tulkinnat César Franckin D-mollisinfoniasta sekä harvemmin kuullusta sinfonisesta runosta Ce qu’on entend sur la montagne.
Vuodesta 2018 alkaen Mikko Franck on toiminut UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä.