Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Pekko Pulakka

1. konserttimestari

Pekko Pulakka on toiminut Tampere Filharmonian 1. konserttimestarina syksystä 2016 lähtien. Sitä ennen hän toimi Turun filharmonisen orkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina. Hänet on palkittu vuonna 2015 Kuopion viulukilpailussa 2. palkinnolla ja Jean Sibelius -viulukilpailussa parhaiten menestyneelle suomalaiselle myönnettävällä erikoispalkinnolla. Vuonna 2010 hän oli Hauhon musiikkijuhlien nuori taiteilija. Lisäksi hän on esiintynyt kamarimuusikkona Helsingin juhlaviikoilla, Turun musiikkijuhlilla sekä Kuhmon Kamarimusiikissa nuorena kamarimuusikkona.

Solistina Pulakka on esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, sinfoniaorkesteri Vivon, Lohjan kaupunginorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Korkeatasoista orkesterikoulutusta hän on saanut jo varhaisella iällä Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin (EUYO), Gustav Mahler Jugenorchesterin (GMJO) ja myöhemmin Gustav Mahler Chamber Orchestran parissa.

Pulakka aloitti viuluopintonsa Helsingin konservatoriossa ja on opiskellut vuodesta 2008 Sibelius-Akatemiassa Janne Malmivaaran ohjauksessa. Hän on saanut täydentävää opetusta lahjakkaille nuorille viulisteille tarkoitetussa Viuluakatemiassa, jossa häntä ovat opettaneet Malmivaaran lisäksi Elina Vähälä ja Ilja Grubert. Pulakka soittaa Anja Ignatiukselle kuulunutta, nykyään Sibelius-Akatemian omistamaa Joseph Guarneri filius Andrea -viulua.