Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Pekko Pulakka

1. konserttimestari

Pekko Pulakka on toiminut Tampere Filharmonian 1. konserttimestarina syksystä 2016 lähtien. Sitä ennen hän toimi Turun filharmonisen orkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina. Hänet on palkittu vuonna 2015 Kuopion viulukilpailussa 2. palkinnolla ja Jean Sibelius -viulukilpailussa parhaiten menestyneelle suomalaiselle myönnettävällä erikoispalkinnolla. Vuonna 2010 hän oli Hauhon musiikkijuhlien historian ensimmäinen nuori taiteilija. Lisäksi hän on esiintynyt kamarimuusikkona Helsingin juhlaviikoilla, Turun musiikkijuhlilla, Hetan musiikkipäivillä, Kamarikesä-festivaalilla, sekä Kuhmon Kamarimusiikissa nuorena kamarimuusikkona.

Solistina Pulakka on esiintynyt Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, sinfoniaorkesteri Vivon, Lohjan kaupunginorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Korkeatasoista orkesterikoulutusta ja -kokemusta hän on saanut jo varhaisella iällä Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin (EUYO), Gustav Mahler Jugendorchesterin (GMJO) ja myöhemmin Mahler Chamber Orchestran parissa. Kesästä 2018 alkaen Pulakka on toiminut myös Savonlinnan oopperajuhlilla konserttimestaritehtävissä.

Syksyllä 2019 Pulakka suoritti viulun A-tutkinnon Janne Malmivaaran ohjauksessa korkeimmalla mahdollisella tunnustuksella: kiittäen hyväksytty. Pulakka sai täydentävää opetusta lahjakkaille nuorille viulisteille tarkoitetussa Viuluakatemiassa vuosina 2009-2015, jossa häntä ovat opettaneet Malmivaaran lisäksi Elina Vähälä ja Ilja Grubert.