Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Xavier de Maistre

Harppu

Xavier de Maistre on yksi maailman tunnetuimmista nykyharpisteista. Virtuoosimainen de Maistre on häikäisevällä urallaan määritellyt uusiksi harpun mahdollisuuksia ja kiertänyt konserttilavoja liki kaikilla mantereilla. Lukuisten tilausteosten solistina esiintynyt harpisti on tunnettu myös luovista sovituksistaan, ja hän onkin maailman ainoa harpisti, joka esittää esimerkiksi Mozartin pianokonserttoa nro 19 harpulla.

Etelä-Ranskan Toulonissa syntynyt de Maistre aloitti harppuopintonsa 9-vuotiaana. Hän opiskeli Pariisissa ja voitti vuonna 1998 Bloomingtonin kansainvälisen harppukilpailun. Hän liittyi voiton jälkeen ensimmäisenä ranskalaismuusikkona Wienin filharmonikoiden riveihin. Lisäksi de Maistre on toiminut Hampurin musiikkikorkeakoulun opettajana vuodesta 2001.

De Maistre on esiintynyt mm. Chicagon, Montrealin, Birminghamin, Suomen ja Ruotsin radioiden sinfoniaorkesterien sekä Los Angelesin, Lontoon, Pietarin ja Kiinan filharmonisten orkesterien solistina. Hän kantaesitti Saariahon Trans-harppukonserton kaudella 2017–2018 Frankfurtin radion, Ruotsin radion ja Birminghamin sinfoniaorkestereiden solistina.