Santtu-Matias Rouvali

Santtu-Matias Rouvalin kapellimestariura lähti huimaan nousukiitoon 2009, kun hänet kutsuttiin yllättäen johtamaan Radion sinfoniaorkesteria. Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2013. Suomen kapellimestarikärkeen kuuluva Rouvali on kysytty nimi myös kansainvälisillä lavoilla: Hän on Kööpenhaminan filharmonikkojen päävierailija ja syksyllä 2017 hän aloittaa Göteborgin filharmonikkojen ylikapellimestarina Tampereen orkesterin rinnalla. Lisäksi hän vierailee säännöllisesti Lontoon Philharmonia-orkesterissa, Tukholman kuninkaallisessa orkesterissa ja Ranskan radion orkesterissa.

Kaudella 2016−2017 hän palaa johtamaan muun muassa BBC Symphonya, Bergenin filharmonista orkesteria ja Bambergin sinfoniaorkesteria. Yhdysvalloissa hän johtaa Los Angelesin filharmonikkoja ja debytoi Minnesotan ja Cincinnatin orkestereissa. Kevätkausi 2017 huipentuu Tampere Filharmonian Japanin-kiertueeseen.

Rouvalin ja Tampere Filharmonian ensimmäinen yhteislevytys julkaistiin kesällä 2015. Jean Sibeliuksen ja Carl Nielsenin viulukonserttojen solistina taituroi Baiba Skride. Sinfoniaohjelmiston lisäksi nuori kapellimestari on johtanut oopperaa, viimeisimpänä Verdin Kohtalon voiman Tampereen Oopperassa helmikuussa 2016.