Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Ylikapellimestari

Santtu-Matias Rouvali

Tampere Filharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin hedelmällinen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Kuluvana kautena hän jatkaa myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja Lontoon Philharmonia-orkesterin päävierailijana. Keväällä 2019 Rouvali kiinnitettiin Esa-Pekka Salosen seuraajaksi Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarin tehtävään kaudesta 2021–22 alkaen.

Rouvalin ja Tampere Filharmonian levytykset viulisti Baiba Skriden kanssa Nielsenin, Sibeliuksen, Bernsteinin, Korngoldin and Rózsan viulukonsertoista ovat keränneet runsaasti kiitosta. Levytyksellä syksyltä 2018 orkesteri juhlisti Leonard Bernsteinin 100-vuotisjuhlaa West Side Story -musikaalista tutuilla teemoilla. Göteborgin sinfoniaorkesterin kanssa Rouvali on levyttänyt menestyksekkäästi muun muassa Sibeliusta. Nuori kapellimestari on johtanut myös oopperaa, esimerkiksi Tampereen Oopperan Veljeni vartija -uutuusproduktion keväällä 2018.

“Tampere Filharmonia on mulle edelleen kaikkein tärkein orkesteri. Olen saanut kasvaa täällä kapellimestariksi ja sen ansiosta suhteeni muusikoihin on erittäin läheinen. Tampereella tehdään asiat aina täydellä teholla ja orkesterin taiteellinen taso on huima. Koronaviruksen takia peruuntuneet matkat ja konsertit tietysti harmittavat, mutta nyt saan viettää enemmän aikaa oman orkesterin kanssa”, Rouvali iloitsee.