Santtu-Matias Rouvali

Tampere Filharmonian, Santtu-Matias Rouvalin ja yleisön upea 10 vuoden yhteinen taival huipentuu kevääseen 2023.

Tampere Filharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin hedelmällinen yhteistyö alkoi vuonna 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Kaudella 2021–22 hän aloitti Esa-Pekka Salosen seuraajana Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina ja jatkaa lisäksi tehtäväänsä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Santtu-Matias Rouvali johtaa Tampere Filharmoniaa keväällä 2023:


Syksyllä 2023 Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana aloittaa Matthew Halls.

Tero Ahonen.

Rouvalin ja Tampere Filharmonian levytykset viulisti Baiba Skriden kanssa Nielsenin, Sibeliuksen, Bernsteinin, Korngoldin and Rózsan viulukonsertoista ovat keränneet runsaasti kiitosta. Levytyksellä syksyltä 2018 orkesteri juhlisti Leonard Bernsteinin 100-vuotisjuhlaa West Side Story -musikaalista tutuilla teemoilla. Göteborgin sinfoniaorkesterin kanssa Rouvali on levyttänyt menestyksekkäästi muun muassa Sibeliusta. Nuori kapellimestari on johtanut myös oopperaa, esimerkiksi Tampereen Oopperan Veljeni vartija -uutuusproduktion keväällä 2018.

“Tampere Filharmonia on mulle edelleen kaikkein tärkein orkesteri. Olen saanut kasvaa täällä kapellimestariksi ja sen ansiosta suhteeni muusikoihin on erittäin läheinen. Tampereella tehdään asiat aina täydellä teholla ja orkesterin taiteellinen taso on huima”, Rouvali iloitsee.

Lue myös