Lapsille ja nuorille

Tampere Filharmonian toiminnan ytimessä on vankka tavoite tuoda musiikkielämyksiä lasten ja nuorten saataville. Orkesteri edistää kulttuurikasvatusta ja musiikin saavutettavuutta pedagogisella työllään, lastenkonserteilla, kouluvierailuilla ja Vierailu Filharmonian arkeen -kohtaamisilla. 

Tampere Filharmonian Nuori kuuntelija -klubi on Suomen vanhin orkesterin nuorisokerho, joka tarjoaa erikoisetuja ja tapaamisia musiikin parissa orkesterista kiinnostuneille 15–26-vuotiaille.

Tampere Filharmonian Ison salin iltakonserttien yhteydessä järjestetään toiminnallinen taidepainotteinen Lapsiparkki yhteistyössä kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa. Lapsiparkin teemoina vuorottelevat musiikki, kuvataide ja sirkus.

Konserttiliput

Alle 17-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät Tampere Filharmonian Ison salin sinfoniakonsertteihin alennettuun lipunhintaan à 10 € ja Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertteihin hintaan à 7 €.

Päiväkoti- ja ala-asteikäisille kuuntelijoillemme suosittelemme erityisesti lastenkonsertteja, joiden lipunhinnat ovat aikuisille à 24 € ja lapsille à 10 €.

Taidetestaajat

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Taidetestaajien toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja sitä tukevat Suomen kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tampere Filharmonia on ollut mukana tarjoamassa kulttuurielämyksiä Taidetestaajille toiminnan alusta, vuodesta 2017 alkaen, ja Taidetestaajat saapuvat orkesterin vieraiksi jälleen keväällä 2023.

Lue lisää

Musiikkikasvatus Tampere Filharmoniassa

Tampere Filharmonia järjestää koululaisryhmille vuosittain useita maksuttomia konsertteja ja harjoitusvierailuja. Vuonna 2019 koululaiskonsertteihin ja Vierailuille Filharmonian arkeen osallistui yhteensä yli 10 000 pirkanmaalaista lasta ja nuorta. Taidetestaajat-konsertteihin osallistui lisäksi hieman alle 5000 Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun kahdeksasluokkalaista. Koululaiskonsertteja tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisluokille, harjoitusvierailut ovat avoimia kaikille Pirkanmaan ryhmille päiväkotilaisista opiskelijoihin. Vierailut Filharmonian arkeen käynnistyivät jälleen keväälllä 2022. Lue lisää Kouluille ja päiväkodeille -sivulta.

Filharmonian Ison salin kausikorttikonserttien yhteydessä on tarjolla toiminnallinen musiikkiteemainen Lapsiparkki, joka toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa.

Musiikista kiinnostuneille 15–26-vuotiaille nuorille Tampere Filharmonian Nuori kuuntelija -klubi tarjoaa erikoisetuja ja tapaamisia musiikin parissa. Klubilaisten eduista ja opiskelijaeduista voit lukea Nuorille ja opiskelijoille -sivulta.

Lapsiparkin liput

Lapsiparkin lipun hinta on kustakin lapsesta 10 €. Lipun voi ostaa ennakkoon tai paikan päältä. Lippuja myydään Tampere-talon lipunmyynnissä (ei palvelumaksuja).

Lapsiparkin lipun voi ostaa myös Lippu.fi-verkkokaupassa. Lippu.fi perii tilaus- ja maksutapamaksun.

Koululais- ja opiskelijaryhmien liput

Liput iltakonsertteihin varattava ja lunastettava ennakkoon Tampere-talon lipunmyynnistä

  • Koululaiset ja yli 16-vuotiaat opiskelijat ryhmissä 7 €
  • Valvovat opettajat / ryhmän vastuuhenkilö 0 €
  • Muut ryhmän aikuiset 24 €