Lapsille ja nuorille

Tampere Filharmonian toiminnan ytimessä on vankka tavoite tuoda musiikkielämyksiä lasten ja nuorten saataville. Orkesteri edistää kulttuurikasvatusta ja musiikin saavutettavuutta pedagogisella työllään, lastenkonserteilla, kouluvierailuilla ja Vierailu Filharmonian arkeen -kohtaamisilla. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit löytyvät täältä.

Konserttiliput

Alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät Tampere Filharmonian Ison salin sinfoniakonsertteihin alennettuun lipunhintaan à 10 € ja Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertteihin hintaan à 7 €.

Päiväkoti- ja ala-asteikäisille kuuntelijoillemme suosittelemme erityisesti lastenkonsertteja, joiden lipunhinnat ovat aikuisille à 20 € ja lapsille à 10 €. Lastenkonserteissa on myös saatavilla perhelippu/kimppalippu (neljä henkilöä sis. korkeintaan kaksi aikuista) à 50 €.

Katso hinnasto.

Koululais- ja opiskelijaryhmien liput

Liput iltakonsertteihin varattava ja lunastettava ennakkoon Tampere-talon lipunmyynnistä. Ryhmämyynnin yhteystiedot löydät täältä.

Koululaiset ja yli 16-vuotiaat opiskelijat ryhmissä 7 €
Valvovat opettajat / ryhmän vastuuhenkilö 0 €
Muut ryhmän aikuiset 25 €

Musiikkikasvatus Tampere Filharmoniassa

Tampere Filharmonia järjestää koululaisryhmille vuosittain useita maksuttomia konsertteja ja harjoitusvierailuja. Vuonna 2023 koululaiskonsertteihin ja Vierailuille Filharmonian arkeen osallistui yhteensä yli 20 000 pirkanmaalaista lasta ja nuorta. Taidetestaajat-konsertteihin osallistui lisäksi hieman alle 5000 Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun kahdeksasluokkalaista. Koululaiskonsertteja tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisluokille, harjoitusvierailut ovat avoimia kaikille Pirkanmaan ryhmille päiväkotilaisista opiskelijoihin. Lue lisää Kouluille ja päiväkodeille -sivulta.

Filharmonian Ison salin kausikorttikonserttien yhteydessä on myös tarjolla toiminnallinen Lapsiparkki, joka toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa. Lapsiparkin lipun hinta on kustakin lapsesta 10 €.

Musiikista kiinnostuneille 15–26-vuotiaille nuorille Tampere Filharmonian Nuori kuuntelija -klubi tarjoaa erikoisetuja ja tapaamisia musiikin parissa. Klubilaisten eduista ja opiskelijaeduista voit lukea Nuorille ja opiskelijoille -sivulta.

Taidetestaajat

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Taidetestaajien toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, ja sitä tukevat Suomen kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tampere Filharmonia on ollut mukana tarjoamassa kulttuurielämyksiä Taidetestaajille toiminnan alusta, vuodesta 2017 alkaen, ja Taidetestaajat saapuvat orkesterin vieraiksi jälleen keväällä 2024.

Lue lisää