Musiikkikasvatus

Koululaiskonsertit ja
Vierailut Filharmonian arkeen

Tervetuloa matkalle musiikin maailmaan! Tampere Filharmonia järjestää lukukauden 2023–2024 aikana konsertin jokaiselle Tampereen luokka-asteelle päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Konsertteihin otetaan ryhmiä myös muualta Pirkanmaalta, jos tilaa on.

Vierailuilla Filharmonian arkeen pääsevät Pirkanmaan ryhmät päiväkotilaisista opiskelijoihin kurkistamaan orkesterin harjoituksiin.

Kaikki musiikkikasvatustoimintamme on maksutonta ja tapahtumiin kuuluu valmistelumateriaali tai ennakkoinfo.

Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2023 TAPAHTUMIIN

Ilmoittautuminen tapahtuu vain tapahtumakohtaisilla e-lomakkeilla. Linkit lomakkeisiin tulevat ennen ilmoittautumisen alkua tälle verkkosivulle kunkin konsertin ja vierailun alle (ks. alempana).

Konsertit ja vierailut tulevat yleensä nopeasti täyteen, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Mukaan tapahtumiin pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta Vierailuille Filharmonian arkeen etusijalla ovat ryhmät, joille ei kauden aikana tarjota omaa konserttia. Koululaiskonserteissa etusijalla ovat tamperelaiset koululaisryhmät.

Ilmoittautuminen syksyn Vierailuille alkaa tiistaina 29.8. klo 14.00 ja päättyy kaksi viikkoa ennen tapahtumaa tai paikkojen täytyttyä. Ilmoittautumisen alkamisesta tiedotetaan suoraan Tampereen kouluille ja päiväkodeille. Syksyn koululaiskonserteista tiedotetaan tällä sivuilla myöhemmin

HUOM! Ilmoitamme myöhemmin lomakkeessa antamaanne sähköpostiosoitteeseen, onko ryhmänne mahtunut mukaan.
Huomioithan, että automaattinen vastaus ilmoittautumisen vastaanottamisesta EI OLE vahvistus mukaan pääsystä.

VIERAILUT FILHARMONIAN ARKEEN SYKSYLLÄ 2023

Vierailut orkesteriharjoituksiin päivää ennen varsinaista konserttia Tampere-talossa Pirkanmaan päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille. Ilmoittautumisesta tiedotetaan suoraan kouluille.

To 21.9. Vierailu Filharmonian arkeen: Konsertto orkesterille

VIERALU TÄYNNÄ

To 16.11. Vierailu Filharmonian arkeen: Sodassa ja rakkaudessa

VIERAILU TÄYNNÄ

Vierailu alkaa Tampere-talon aulasta lyhyellä johdannolla klo 9.40-9.50, jonka jälkeen siirrytään Isoon saliin ja seurataan orkesterin harjoitusta n. 30 min. Vierailun kesto yht. n. 50 min.

HUOM! Mukaan vierailuille otetaan ensisijaisesti ikäryhmiä, joille ei kauden aikana järjestetä omaa konserttia.

Ilmoitathan ryhmäsi kaudella vain yhteen vierailuun. Mikäli ette mahdu kyseiselle vierailulle ja jollakin toisella vierailulla on tilaa, ehdotamme korvaavaa vierailupäivää.

HUOM! Lähetämme myöhemmin kutsun ilmoittautumislomakkeessa antamaanne sähköpostiosoitteeseen, jos ryhmänne on mahtunut vierailulle mukaan. Automaattinen vastaus ilmoittautumisen vastaanottamisesta EI OLE vahvistus mukaan pääsystä.

SYKSYN 2023 KOULULAISKONSERTIT ALAKOULUIKÄISILLE

Tampere Filharmonia järjestää syksyllä 2023 1.–4. -luokkalaisille omat konsertit, joiden aikana nuoret kuuntelijat pääsevät uppoutumaan fantasiamaailmoiden syövereihin. Taruja ja taikaa -konserteissa kuullaan tuttuja teemoja Harry Potter-, Pirates of the Caribbean- ja Naapurini Totoro -elokuvista. Luvassa on myös orkesterimusiikin klassikkopaloja viehkeästä Mozartin Taikahuilusta Tšaikovskin ihastuttavaan Pähkinänsärkijä-baletin Makeishaltiattaren tanssiin.

Konsertit ovat ryhmille maksuttomia ja ryhmille toimitetaan noin kuukautta ennen konserttia Tampere Filharmonian valmistelumateriaali, joka sisältää myös käytännön ohjeita konserttivierailulle. Tapahtumat tulevat yleensä nopeasti täyteen, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti. Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen tapahtumaa tai paikkojen täytyttyä. Konsertit ovat tarkoitettu ensisijaisesti Tampereen kouluryhmille, mutta jos tilaa jää, kutsumme mielellämme ryhmiä myös muualta Pirkanmaalta. Konserttipäivät ovat:

Ke 29.11. klo 10–10.35
Koululaiskonsertti 1.–2.-luokkalaiset
Tampere-talo, Iso sali
Ilmoittaudu tästä: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28595/lomake.html

To 30.11. klo 10–10.35
Koululaiskonsertti 1.–2.-luokkalaiset
Tampere-talo, Iso sali
Ilmoittaudu tästä: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28598/lomake.html

Ke 29.11. klo 12–12.45
Koululaiskonsertti 3.–4.-luokkalaiset
Tampere-talo, Iso sali
Ilmoittaudu tästä: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28597/lomake.html

To 30.11. klo 12–12.45
Koululaiskonsertti 3.–4.-luokkalaiset
Tampere-talo, Iso sali
Ilmoittaudu tästä: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28599/lomake.html

Huom! Ryhmien tulee olla paikalla Tampere-talossa viimeistään puoli tuntia (30 min.) ennen oman konsertin alkua, kun salia aletaan täyttämään. Konsertit alkavat ilmoitettuun aikaan. Konserteissa saattaa olla kirkkaita valoja, pimeää tai voimakkaita ääniä, vaikka orkesteri soittaa akustisesti. Herkkäkorvaisia lapsia varten on hyvä varata mukaan korvatulppia tai kuulosuojaimia. Salissa on induktiosilmukka.

Huomioitavaa:

Vierailuille voi ilmoittautua mukaan ainoastaan sähköisen lomakkeen kautta.
Ilmoitathan ryhmäsi vain yhteen syyskauden konserttiin.
Huomaathan, että automaattinen vastaus ilmoittautumisen vastaanottamisesta ei ole vahvistus mukaan pääsystä.
Saat meiltä hyvissä ajoin sähköpostissa tiedon, onko ryhmäsi mahtunut mukaan.

RYTMIREILAAJAT

Vuoden 2023 ilmoittautuminen on päättynyt.

Vuoden 2024 Rytmireilaaja-kokonaisuudesta tiedotetaan myöhemmin.

Tamperelaiset 5. luokat ilmoittautuvat mukaan Taidekaaren Rytmireilaaja-kokonaisuuteen, jossa Tampere Filharmonian muusikot vierailevat luokissa maaliskuussa ja koululaiset kutsutaan Tampere Filharmonian konserttiin toukokuussa 2024. Luokat ilmoittautuvat Rytmireilaajaan Taidekaaren verkkosivujen kautta.

TAIDETESTAAJAT

Vuoden 2023 ilmoittautuminen on päättynyt.

Vuoden 2024 Taidetestaajat-toiminnasta tiedotetaan myöhemmin.

Kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat saapuvat Tampere Filharmonian vieraiksi jälleen keväällä 2024. Tapahtumiin ilmoittaudutaan Taidetestaajat-järjestelmän kautta. Taidetestaajat-toimintaa tuottaa Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Svenska Kulturfonden.

Koululaisryhmä iltakonserttiin tai yhtye vierailulle kouluun

Koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin ryhmähintaan: oppilas 7 € / yli 16-vuotias opiskelija 7 € / valvova opettaja 0 € / muut ryhmän aikuiset 24 €. Liput on varattava ja lunastettava ennakkoon ryhmänä Tampere-talon lipunmyynnistä. Ryhmäalennus edellyttää valvovan opettajan läsnäoloa.

Tampere Filharmonian muusikoiden yhtyeen voi myös tilata esiintymään koululle. Hinta määräytyy kokoonpanon ja ohjelman mukaan.

Tiedustelut: apulaisintendentti Anu Piispanen, anu.piispanen@tampere.fi, 050 388 7144

Musiikkikasvatuksen materiaali opetukseen

Tällä hetkellä saatavana: Tutustu Tampere Filharmoniaan -materiaalipaketti

Mikä on sinfoniaorkesteri, ja millainen orkesteri on Tampere Filharmonia. Mitä kuuluu kapellimestarin tehtäviin? Mitä soittimia ja soitinryhmiä orkesterissa on? Power point -materiaali sisältää tietotekstejä, kuvia, soitinesittelyvideoita ja kuunneltavia/katsottavia musiikkiesimerkkejä.

Myös aiempien vuosien musiikkikasvatuksen materiaaleja voi tiedustella Tampere Filharmonialta opetuskäyttöön.

Piirustukset ja kysymykset orkesterille

Voitte lähettää meille lasten tekemiä, musiikin inspiroimia piirustuksia, joita julkaisemme valikoidusti oppilaiden luvalla orkesterin sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram). Voitte myös esittää mieleenne nousseita kysymyksiä. Muusikot ja kapellimestari vastaavat teille mieluusti.

Tiedustelut koskien Tampere Filharmonian musiikkikasvatusta ja opetusmateriaaleja
Koulujen yhteyshenkilö Sara Hämäläinen
sara.hamalainen@tampere.fi
puh. 046 922 4441

Musiikkikasvatuksesta vastaa apulaisintendentti Anu Piispanen, anu.piispanen@tampere.fi, 050 388 7144

Lasten piirustukset ja kysymykset orkesterille voi lähettää osoitteeseen
Tampere Filharmonia, PL 16, 33101 Tampere.
Piirustukset voi lähettää myös sähköisesti esim. drivelinkin avulla osoitteeseen sara.hamalainen@tampere.fi.