Musiikkikasvatus

Syksyllä 2021

Sirkustarinoita-lastenkonsertti ja valmistelupaketti alakouluille

Tervetuloa seuraamaan Tampere Filharmonian Sirkustarinoita-lastenkonserttia striimattuna pe 29.10.2021 klo 10 Mediakoulun kanavalla 4. Konsertin on tuottanut Tampere Filharmonia ja se tehdään yhteistyössä Circo Aereon kanssa. Konserttiin liittyy valmistelupaketti.

Tervetuloa siis sirkuskiertueelle! Konsertissa sirkustirehtöörin huimat tarinat ja kiertuemuistot vievät maailman laidoille, paahteisille aavikoille ja myrskyisiin öihin. Visuaalisesti värikylläinen ja tunnelmallinen lavastus johdattaa kuulijat sirkusareenoiden jännittävään tunnelmaan. Tampere Filharmonian tulkitsemassa musiikissa seikkailevat niin akrobaatit kuin leijonatkin ja iloinen soitto raikaa. Orkesteria johtaa tv:stäkin tuttu Marzi Nyman.

Konsertin ohjelma

Suora striimaus Mediakoulun kanavalle 4 (Avoin kulttuuri- ja liikuntakanava) osoitteessa mediakoulu.fi
pe 29.10.2021 klo 10.00–10.45

Linkki konserttiin

Konsertti on katsottavissa kanavalla 14 vuorokautta.

Yleisölle avoin iltakonsertti pe 29.10.2021 klo 18:00 Tampere-talon Isossa salissa. Lipunmyynti Tampere-talosta.

Konsertin valmistelupaketti alakouluille

Materiaalipaketin avulla tutustutaan ennakkoon orkesteriin ja konsertin musiikkiin. Paketti sisältää musiikkinäytteitä ja pieniä vapaavalintaisia tehtäviä, jotka eivät vaadi aiempaa musiikin tuntemusta.

Linkki konsertin valmistelupakettiin tehtävineen on lähetetty suoraan opettajille. Materiaalin voi pyytää tarvittaessa orkesterilta lähettämällä viestin osoitteeseen aino.holma@tampere.fi.

Lähetä kysymyksiä orkesterille

Koulukanavalla striimattavan konsertin päätteeksi vastataan etukäteen lähetettyihin lasten kysymyksiin. Kysymyksiä lähettäneiden luokkien kesken arvotaan Tampere Filharmonian tuotteita.

Kysymyksiä oli mahdollista lähettää ti 26.10. iltaan mennessä. Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille!

Lähetä piirustuksia orkesterille

Luokkien oli mahdollista lähettää orkesterille aiheeseen liittyviä piirustuksia postissa tai skannattuina. Niitä julkaistiin orkesterin sosiaalisen median kanavilla konsertin yhteydessä. Piirustusten tuli olla perillä orkesterilla viimeistään ti 26.10. Kiitokset kaikille piirustuksia lähettäneille luokille!

Tampere Filharmonian koululaiskonsertit ja Vierailut Filharmonian arkeen

Orkesterin syyskaudella 2021 Tampere-talossa ei valitettavasti voida järjestää tuttuja koululaiskonsertteja ja Vierailuja Filharmonian arkeen. Kevään 2022 musiikkikasvatuksen tapahtumista tiedotetaan tammikuussa.

Musiikkikasvatuksen materiaali opetukseen

Tällä hetkellä saatavana:

Orkesterin videokonsertit

Tampere Filharmonia on julkaissut YouTube-kanavallaan videokonsertteja. Katso kaikki konsertit täältä.

Tutustu Tampere Filharmoniaan -materiaalipaketti

Mikä on sinfoniaorkesteri, ja millainen orkesteri on Tampere Filharmonia. Mitä kuuluu kapellimestarin tehtäviin? Mitä soittimia ja soitinryhmiä orkesterissa on? Power point -materiaali sisältää tietotekstejä, kuvia, soitinesittelyvideoita ja kuunneltavia/katsottavia musiikkiesimerkkejä.

Myös aiempien vuosien musiikkikasvatuksen materiaaleja voi tiedustella Tampere Filharmonialta opetuskäyttöön.

Piirustukset ja kysymykset orkesterille

Voitte lähettää meille lasten tekemiä, musiikin inspiroimia piirustuksia, joita julkaisemme valikoidusti oppilaiden luvalla orkesterin sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram). Voitte myös esittää mieleenne nousseita kysymyksiä. Me, muusikot ja kapellimestari vastaamme teille mielellämme.

Tiedustelut opetusmateriaaleista, piirustukset ja kysymykset orkesterille voi lähettää osoitteeseen
Tampere Filharmonia / Aino Holma, PL 16, 33101 Tampere, aino.holma@tampere.fi.
Piirustukset voi lähettää myös sähköisesti esim. drivelinkin avulla.

Yleiset tiedustelut koskien Tampere Filharmonian musiikkikasvatusta

Aino Holma, puh. 050 3887144, aino.holma@tampere.fi
Musiikkikasvatuksesta vastaa vs. intendentti Eija Oravuo.