Jarmo Hyväkkö

Klarinetin äänenjohtaja

Jarmo Hyväkkö opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Reino Simola ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1988. Samana vuonna hän antoi ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa. Hyväkkö on täydentänyt myöhemmin opintojaan Karl Leisterin, Alfred Prinzin, Hans-Rudolf Stalderin ja Kálmán Berkesin johdolla.

Hän on ehtinyt esittää solistitehtäviensä lisäksi kamarimuusikkona lähes koko keskeisen klarinettikirjallisuuden. Hyväkkö oli aktiivinen aloitteentekijä, kun Tampere Filharmonian kamarimusiikkisarjaa perustettiin. Hän sai toisen palkinnon Uudenkaupungin Crusell-klarinettikilpailussa vuonna 1983. Vuonna 2001 hän piti oman soolokonsertin Euroopan klarinetti- ja saksofoniseuran konferenssissa.

Hyväkkö on toiminut Kotkan kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin soittajana sekä vuodesta 1993 alkaen Tampere Filharmonian klarinetin äänenjohtajana. Hän on opettanut klarinetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Tampereen konservatoriossa. Tällä hetkellä Hyväkkö opettaa orkesterityönsä ohella Tampereen musiikkiakatemian ja Tampere Filharmonian yhteisessä orkesteriakatemiassa.

Jarmo Hyväkkö