Tampere Filharmonia

Kamarimusiikki

Faunien iltapäivä

Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarja on tarjonnut kuulijoillemme intiimejä konserttielämyksiä jo vuodesta 1996. Sunnuntaisin järjestettävissä Faunien iltapäivä -konserteissa nautitaan orkesterin muusikoiden kamarimusiikkiyhtyeiden soitosta.

Suuren sinfoniaorkesterin konsertteihin verrattuna tunnelma on intiimimpi: Pienessä salissa muusikoita tulee seurattua lähempää.

Syksyllä 2020 Faunien iltapäivä -konsertit juontaa tamperelaissäveltäjä Minna Leinonen.

Tulevat Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertit

Su 8.11. klo 15  Ystävyyden jäljillä
Germaine Tailleferre (1892–1983): Jousikvartetto
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Jousikvartetto nro 4 op. 18
Johannes Brahms (1833–1897): Trio klarinetille, sellolle ja pianolle a-molli op. 114

Osta liput

Su 13.12. klo 15 Jotain vanhaa, jotain uutta
Francesco Maria Veracini (1690–1768): Sonata Prima
Benedetto Marcello (1686–1739): Sonaatti G-duuri
Arvo Pärt (s. 1935): Mozart-Adagio
Lauri Supponen: Trio huilulle, klarinetille ja saksofonille
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Sekstetto Es-duuri kahdelle käyrätorvelle ja jousikvartetille op. 81b

Osta liput

 

Liput

Kamarimusiikkikonserttien liput 15/8/5 € (hinnat Tampere-talosta ja Kulttuurimyymälä Aplodista ostettaessa). Tampere Filharmonian Nuoret kuuntelijat (15–26-vuotiaat Nuoriksi kuuntelijoiksi liittyneet) pääsevät kamarimusiikkikonsertteihin ilmaiseksi. Edun saa Tampere-talon lipunmyynnistä.

Kamarimusiikkisarjalippu

Kolme Faunien iltapäivä -konserttia hintaan 40/20 €.
Sarjalipun voi hankkia syksyn 2020 ensimmäiseen Faunien iltapäivä -konserttiin saakka.
Kamarimusiikkisarjalippu ei myytävänä Lippupisteen verkkokaupassa.

Lyhyt historiikki

Tampereella on saatu nauttia kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjasta jo kohta 25 vuotta. Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -konserttisarjan nimi on vuosien varrella muuttunut muutamaan kertaan, mutta idea on pysynyt samana: Tampere-talon kamarimusiikkisalissa kuullaan intiimiä musiikkia keskimäärin kerran kuukaudessa sunnuntai-iltapäivisin. Nykyinen nimi syntyi muusikkojen nimikilpailun tuloksena 20 vuotta sitten.  

Konserttisarja syntyi aikoinaan muusikoiden ja yleisön aloitteesta. Orkesteri ja sen ystäväyhdistys Pro Orchestra järjestivät 1990-luvun alussa Yllätysten ilta -kamarimusiikkikonsertteja, joiden inspiraationa toimi vastavalmistuneen Tampere-talon Pieni sali. Vuonna 1996 satunnainen toiminta vakiintui kamarimusiikkisarjaksi muusikoiden ja yleisöyhdistyksen aktiivisuuden ansiosta. Alussa konserttisarjan puuhamiehenä ja juontajana toimi klarinetisti Jarmo Hyväkkö 

Konserttien pitkäaikaisin juontaja oli Tampere Filharmonian nimikkosäveltäjä Jouni Kaipainen (1956–2015). Faunien iltapäivä -sarja on edelleen varsin muusikkovetoinen – konserttien ohjelmisto ja kokoonpanot kootaan muusikoiden ehdotuksien ja aloitteiden pohjalta. Konserttien valtti on intiimiys: kun sekä yleisö että esiintyvät kokoonpanot ovat pienempiä, musiikki tulee lähemmäs.  

Kamarimusiikkia tilaisuuteesi?

Tarvitsetko tilaisuuteesi juhlistavaa musiikkiohjelmaa? Tampere Filharmonian kamarimusiikkiyhtyeitä voi tilata esiintymään. Ota yhteyttä apulaisintendentti Elina Aho-Kuusamaan ja pyydä tarjousta.