Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Jarmo Hyväkkö

Äänenjohtaja

Jarmo Hyväkkö opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Reino Simola ja valmistui musiikin maisteriksi 1988. Samana vuonna hän antoi ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa. Opintojaan hän on täydentänyt Karl Leisterin, Alfred Prinzin, Hans-Rudolf Stalderin ja Kálmán Berkesin johdolla.

Solistitehtävien lisäksi Hyväkkö on ehtinyt esittää kamarimuusikkona lähes koko keskeisen klarinettikirjallisuuden. Hän oli aktiivinen aloitteentekijä, kun Tampere Filharmonian kamarimusiikkisarjaa perustettiin. Hyväkkö sai toisen palkinnon Uudenkaupungin Crusell-klarinettikilpailussa 1983. Vuonna 2001 hän piti oman soolokonsertin Euroopan klarinetti- ja saksofoniseuran konferenssissa.

Hyväkkö on toiminut Kotkan kaupunginorkesterin, Lapin kamariorkesterin ja vuodesta 1993 alkaen Tampere Filharmonian klarinetin äänenjohtajana. Hän on opettanut klarinetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Tampereen konservatoriossa. Tällä hetkellä Hyväkkö orkesterityönsä ohella opettaa Tampereen musiikkiakatemian ja Tampere Filharmonian yhteisessä orkesteriakatemiassa.