Annaleena Jämsä

Huilun äänenjohtaja

Olen kotoisin Keravalta ja sain onnekseni ensimmäiseksi huilunsoitonopettajakseni innostavan ja taitavan suzukipedagogin, Marja-Leena Mäkilän. Taisin tehdä ratkaisun uravalinnastani 8-vuotiaana. Monet muutkin ryhmästämme opiskelivat huilunsoittoa ammattilaiseksi saakka ja ovat edelleen läheisiä ystäviäni.

En osaa kuvitella elämää ilman musiikkia. Kotonamme soi jatkuvasti, jos ei huilu, tuuba tai viulu, niin levyt tai rakastamani radio. Klassisen musiikin lisäksi tykkään kuunnella mm. jazzia. Käyn myös konserteissa mielelläni.

 

Tampere Filharmonian huilun äänenjohtaja Annaleena Jämsä on työskennellyt aiemmin huilun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa ja Kymi Sinfoniettassa, sekä vuorottelevana soolohuilistina Oslon filharmonikoissa ja Norjan kansallisoopperan orkesterissa. Orkesterimuusikkona hän on avustanut lisäksi useissa pohjoismaisissa orkestereissa. Orkesterityönsä rinnalla hän opettaa huilunsoittoa TAMK Musiikissa sekä mestarikursseilla ja on kansainvälisesti konsertoivan Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeen jäsen.

Solistina Jämsä on esiintynyt mm. Jyväskylä Sinfonian, Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Kaartin soittokunnan sekä Tampere Filharmonian kanssa.

Annaleena voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan ja parhaan puupuhaltajan palkinnon vuonna 2003. Crusell-huilukilpailussa vuonna 2001 hänelle myönnettiin Pro Musica-stipendi. Jämsän opintoja Sibelius-Akatemiassa ja Keravan musiikkiopistossa ohjasivat Ilpo Mansnerus, Liisa Ruoho ja Marja-Leena Mäkilä.

Keväästä 2022 saakka Annaleena on soittanut Burkartin 9k/Ag Elite -huilulla. Huiluvalmistaja Burkart Flutes kutsui hänet yhteistyöhön ja liittymään Burkart-artistiensa upeaan joukkoon. Hänen soitinhankintaansa on ystävällisesti tukenut myös Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

Orkesterissa

Vuodesta 2008

Perhe

Puoliso ja kaksi iloista lasta

Lempisäveltäjä

Sergei Prokofjev

Lempiruoka

Hotelliaamiainen

Harrastukset

Uinti, lenkkeily ja musisointi, joka ei vieläkään tunnu ihan työltä

Annaleena Jämsä