Beethoven 9 (kausikorttikonsertti)

Osta liput

Taiteilijat ja teokset

 • Tampere Filharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin hedelmällinen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Kaudella 2021–22 hän aloittaa Esa-Pekka Salosen seuraajana Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina ja jatkaa lisäksi tehtäväänsä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

  Koronaviruspandemian aikana erityisen tiiviisti Tampere Filharmonian kanssa työskennellyt Rouvali jatkaa Tampereella ylikapellimestarina ainakin vuoteen 2023 saakka.

  ”Verkkokonserttien tekeminen on ollut upeaa, mutta niistä puuttuu erittäin tärkeä osa konserttikokemusta: suora yhteys yleisöön. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa antaa kaikkensa lavalla ja tarjota yleisölle unohtumattoman elämyksen musiikin parissa. Verkkokonserteista saamamme lämmin palaute on osoittanut, etteivät kuulijat ole unohtaneet meitä, ja kaipuu kunnon konsertteihin on kova”, Rouvali kertoo.

  Rouvalin ja Tampere Filharmonian levytykset viulisti Baiba Skriden kanssa Nielsenin, Sibeliuksen, Bernsteinin, Korngoldin and Rózsan viulukonsertoista ovat keränneet runsaasti kiitosta. Levytyksellä syksyltä 2018 orkesteri juhlisti Leonard Bernsteinin 100-vuotisjuhlaa West Side Story -musikaalista tutuilla teemoilla. Göteborgin sinfoniaorkesterin kanssa Rouvali on levyttänyt menestyksekkäästi muun muassa Sibeliusta. Nuori kapellimestari on johtanut myös oopperaa, esimerkiksi Tampereen Oopperan Veljeni vartija -uutuusproduktion keväällä 2018.

  “Tampere Filharmonia on mulle edelleen kaikkein tärkein orkesteri. Olen saanut kasvaa täällä kapellimestariksi ja sen ansiosta suhteeni muusikoihin on erittäin läheinen. Tampereella tehdään asiat aina täydellä teholla ja orkesterin taiteellinen taso on huima”, Rouvali iloitsee.

 • Mari Eriksmoen

  Mari Eriksmoen sai laajaa kiitosta Opera Vlaanderissa tekemästään roolidebyytistä  Debussyn Meli-sandena. Tämän jälkeen hän lauloi saman roolin myös Grand Théâtre de Genèvessa ja Grand Théâtre de Luxembourgissa, ja  kuluvalla kaudella vuorossa on Sevillan Teatro de la Maestranza.

  Norjalaissyntyinen Eriksmoen teki menestyksekkään oopperadebyyttinsä 2010 Theater and der Wienissä, jossa hän on sittemmin vieraillut säännöllisesti. Hän on vieraillut solistina myös seuraavilla näyttämöillä ja festivaaleilla: myös Oper Frankfurt, Glyndebournen festivaali, BBC Proms -festivaali, Oper Berlin, Teatro alla Scala, Festival d’Aix-en-Provence, Opernhaus Zürich, Hollannin ja Norjan kansallisoopperat sekä Ruotsin radion sinfoniaorkesteri. Kuluvan kauden solistivierailuihin lukeutuvat mm. Theater Basel, Amsterdam Concertgebouw (Hollannin radion filharmonisen orkesterin solistina), Münchenin filharmonikot, Edinburgh International Festival ja Tivoli Festival.

 • Niina Keitel

  Niina Keitel on yksi aikamme menestyneimmistä suomalaisista mezzosopraanoista. Hän on laulanut yli 50 oopperaroolia maailman merkittävissä oopperataloissa: Bastille/ Opéra National de Paris, Frankfurtin Ooppera, Bellas Artes/Mexico City, Teatro di San Carlo/Napoli, Kansallisooppera,Ruotsin Kuninkaallinen Ooppera, Tanskan Kuninkaallinen Ooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat, Daegun Oopperajuhlat, Mannheim, Darmstadt, Bonn, Teatro Petruzzelli, Bari, Theater Luzern, Theater Heidelberg.

  Keitelin yksi tärkeimmistä rooleista on Carmen, jota hän on laulanut Kansallisoopperassa sekä Bonnissa, Saksassa sekä Tampereen oopperassa 2020. Muita rooleja ovat mm. Judit (Herttua Siniparran Linna), Octavian (Ruusuritari) ja Preziosilla (Kohtalon voima). Hän on työskennellyt useiden huippukapellimestarien kanssa kuten: Kent Nagano, Philippe Jordan, Alan Gilbert, Lawrence Foster, Dan Ettinger, Erik Nielsen, Cornelius Meister, Constantin Trinks, Xian Chang, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Mikko Franck ja Santtu-Matias Rouvali. Konserttiohjelmiston kohokohtia ovat olleet Sibeliuksen Kullervo RSO:n ja Tokyo Metropolitan Symphony Orchestran kanssa sekä Mahlerin Das Lied von der Erden Cagliarissa Italiassa. Keitel toimi Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2013–2018.

 • Tuomas Katajala

  Tuomas Katajala on tällä hetkellä kansainvälisesti menestynein tenorimme maailmalla ja kysytyimpiä pohjoismaisia tenoreita.

  Hän on vieraillut oopperarooleissa mm. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Berliinin valtionoopperassa Unter den Lindenissä, Moskovan Bolshoi -teatterissa, Hampurin valtionoopperassa, Theatre an der Wienissä, Aix en Provencessa, Glyndebournessa, Tel Avivissa Israelissa, Berliinin Komische Operissa ja Seattlessa Yhdysvalloissa. Kotimaassa Katajala on laulanut säännöllisesti keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa sekä Suomen Kansallisoopperassa että Savonlinnan Oopperajuhlilla vuodesta 2006 lähtien.

  Katajala on tunnettu oratorio, lied- ja konserttilaulaja. Hänen ohjelmistossaan on yli 100 oratoriota ja konserttiteosta. Hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa ja Japanissa, mm. Avery Fisher Hall New Yorkissa, Royal Albert Hall Lontoossa, Gulbenkiassa Lissabonissa, Laeiszhalle Hampurissa, Salle Pleyel ja Cité de la Musique Pariisissa, La Folle Journee Tokiossa ja Accademia Nazionale di Santa Cecilia Roomassa.

  Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Antonio Pappanon, Tugan Sokhievin, Matthias Pintscherin, Peter Schreierin, Kent Naganon, Enrique Mazzolan, Vladimir Ashkenazyn, Klaus Mäkelän, Esa-Pekka Salosen, Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Sir David Willcocksin, Mikko Franckin, Hannu Linnun ja Andrew Lawrence-Kingin kanssa.

  Tulevalla kaudella 2022-2023 Katajala esiintyy mm. Uuden vuoden konserteissa Wiener Konzerthousessa Beethovenin 9.Sinfoniassa, solistina Britten Nocturnessa Ranskan Radion Filharmonisen orkesterin kanssa sekä Maxin roolissa Theatre an der Wienin uudessa Weberin Taika-ampuja -produktiossa.

 • Giorgi Kirof

  Rooman taideakatemiassa maestro Nicola Ghiuselevin alaisuudessa opiskellut bassolaulaja Giorgi Kirof on esiintynyt Bulgarian kansallisoopperan suurimpien tuotantojen päärooleissa. Hän on vieraillut muun muassa Salzburgin musiikkijuhlilla, Münchenin filharmonisessa orkesterissa, Moskovan Bolshoi-teatterissa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän on esiintynyt Verdin Requiemin solistina mm. New Yorkin Metropolitan-oopperassa. Lisäksi Kirof oli mukana Tampereen Oopperan Verdin Kohtalon voima -tuotannossa vuonna 2016.

 • Tampereen Filharmoninen Kuoro valokuvattuna yläviistosta.

  Tampereen Filharmonisen Kuoron toiminnan keskiössä ovat suuret orkesteriteokset. Sen tärkein yhteistyökumppani on Tampere Filharmonia, ja se tuottaa säännöllisesti myös omia a cappella -konsertteja. Kokoonpanossa laulaa aktiivisesti noin yhdeksänkymmentä musiikin taitajaa.

  Kuoron perusti vuonna 1990 Heikki Liimola, joka oli myös kuoron ensimmäinen johtaja vuoteen 2004 saakka. Syksystä 2020 kuoroa ovat johtaneet työparina taiteellinen johtaja Ruut Kiiski ja kuoromestari Jouni Rissanen.

  Lue lisää kuoron verkkosivuilta