Esikuva

11.2.2022
19.00 - 21.00
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Englantilaiskapellimestari Matthew Halls johtaa kolme erilaista tyylisuuntausta esittelevän konsertin, jonka solistina esiintyy huilisti Adam Walker.

Matthew Halls, kapellimestari
Adam Walker, huilu

James MacMillan (s. 1959): Sinfonietta
Christopher Rouse (1949–2019): Huilukonsertto
Joseph Haydn (1732–1809): Sinfonia nro 101 D-duuri "Kello" HB 1/101

Englantilaislähtöinen Matthew Halls tekee vaikuttavaa uraa Pohjois-Amerikan keskeisissä orkestereissa. Tampereelle hän tuo musiikkia Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista sekä uransa alkutaipaleelta – Halls tuli varhain tunnettuna etenkin vanhan musiikin tulkkina. Aiemmissa Suomen-esiintymisissään muusikoihin ja kuulijoihin suuren vaikutuksen tehnyt kapellimestari saadaan nyt ensi kertaa Tampereelle.

Rousen kelttiläisvaikutteisen huilukonserton solistina esiintyy sukupolvensa johtaviin puhallinsoittajiin lukeutuva Adam Walker, joka on tuttu vierailija tamperelaisyleisölle.

Konserttoa tasapainottaa MacMillanin hiljaisuudesta hiljaisuuteen etenevä Sinfonietta, jonka esikuvana toimi Haydnin ”yllätyssinfonia”. Tikittävästä rytmistään lisänimen ”Kello” saanut Haydnin suosittu 101. sinfonia kuuluu klassismin ajan keskeisiin teoksiin.

Konsertti on osa Tampere Filharmonian kevään kausikorttisarjaa.

Konsertin konsertto on muuttunut aiemmin ilmoitetusta. Liebermannin huilukonserton sijaan konsertissa esitetään Christopher Rousen huilukonsertto.

Konserttia ennen järjestetään Teokset tutuiksi -tilaisuus Tampere-talossa kello 18.00.

Lippu.fi perii tilaus- ja maksutapamaksun.
Päivät
11.2.2022
Aika
19.00 - 21.00
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Iso sali
Hinta
28 / 22 / 15 / 8 € (peruslippu / eläkeläinen / opiskelija, työtön tai varusmies / juniori alle 16-v.)
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia

Osta liput

Taiteilijat ja teokset

 • Matthew Halls

  Englantilaislähtöinen Matthew Halls tekee vaikuttavaa uraa Pohjois-Amerikan keskeisissä orkestereissa. Tampereelle hän tuo musiikkia kotiseuduiltaan Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista sekä uransa alkutaipaleelta – Halls oli aluksi tunnettu etenkin vanhan musiikin tulkkina. Aiemmissa Suomen-esiintymisissään muusikoihin ja kuulijoihin suuren vaikutuksen tehnyt kapellimestari saadaan nyt ensi kertaa Tampereelle.

  Viime kausina Hallsin kalenteriin on mahtunut vierailuja mm. BBC:n skottilaisen sinfoniaorkesterin, RSO:n, Salzburgin Mozarteum-orkesterin, NDR-radio-orkesterin, Residentie Orkestin ja Wienin sinfoniaorkesterin kapellimestarikorokkeille. Lisäksi hän johtaa paljon oopperaohjelmistoa etenkin eurooppalaisissa oopperataloissa.

  Halls on työskennellyt tiiviisti skottilaissäveltäjä James MacMillanin kanssa ja on toiminut kapellimestarina monien MacMillanin teosten ensiesityksissä.

 • Adam Walker

  Vuosi 2009 oli tuolloin 21-vuotiaalle huilutaiteilija Adam Walkerille (s. 1987) merkityksellinen. Kiinnitys Lontoon sinfoniaorkesterin huilun äänenjohtajaksi ja musiikkialan tärkeimpiin kuuluvassa MIDEM -tapahtumassa jaettu Outstanding Young Artist -palkinto asemoivat hänet kiistattomasti oman muusikkosukupolvensa eturiviin.

  Walkerin utelias ja ennakkoluuloton suhde ohjelmistoon näkyy laveana kiinnostuksena vähemmän tunnetuista ranskalaisista barokkisäveltäjistä uuteen ja kokeilevaan musiikkiin. Hän on kantaesittänyt useita huilukonserttoja ja toteuttaa omia ohjelmistoideoitaan resitaaleissa ja kamarimuusikkona. Hän esiintyy arvostettujen kansainvälisten orkestereiden konserttosolistina säännöllisesti. Walker on myös Lontoon Kuninkaallisen musiikkiakatemian vieraileva luennoitsija.

  Viime aikoina Walker on konsertoinut mm. Bergenin filharmonisen orkesterin, Gävlen sinfoniaorkesterin, BBC:n orkestereiden ja Lontoon sinfoniaorkesterin solistina. Hänet nähtiin Tampereella viimeksi syksyllä 2018.