Faunien iltapäivä: Kuninkaita ja kulkureita

9.5.2023
18.00 - 19.45
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Rechberger: The King's Hunt / Rameau: Pièces de Clavecin en Concerts / Paganini: Sonata Concertata MS 2 / Rossini: Alkusoitto oopperasta Sevillan parturi / Françaix: Trio à cordes

Herman Rechberger: The King's Hunt
Aleksi Mäkimattila, käyrätorvi

Jean-Philippe Rameau: Pièces de Clavecin en Concerts RCT 7–11, premier concert
Malla Vivolin, huilu, Miika Jämsä, sello ja Jouko Laivuori, cembalo

Niccolò Paganini: Sonata Concertata MS 2 kitaralle ja viululle
István Szalay, viulu ja Janne Malinen, kitara

Gioacchino Rossini: Alkusoitto oopperasta Sevillan parturi huilulle, viululle ja kitaralle
Malla Vivolin, huilu, István Szalay, viulu ja Janne Malinen, kitara

Jean Françaix: Trio à cordes
Ivi Ots, viulu, Heili Hannikainen, alttoviulu ja Virpi Välimäki, sello

Konsertin juontaa säveltäjä Minna Leinonen.

Vuonna 2022 kuollut Herman Rechberger antoi pitkällä urallaan merkittävän panoksen suomalaiseen musiikkielämään. Esa-Pekka Saloselle omistettu The King’s Hunt on teatraalinen sävellys, jossa käyrätorvea paitsi soitetaan, myös esimerkiksi kiillotetaan kesken teoksen.
Arvoituksellinen Pièces de Clavecin en Concerts on Rameaun ainoa viimeistelty kamarimusiikkikokonaisuus, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen siihen, mitä säveltäjällä olisi voinut olla annettavanaan ranskalaiselle kamarimusiikille, ellei ooppera olisi vienyt häntä mukanaan.
Kenties parhaiten viuluteoksistaan tunnettu Paganini oli myös lahjakas kitaristi, joka sävelsi soolokitarateosten lisäksi kymmeniä duettoja viululle ja kitaralle. Puhdasta klassismia edustava kitaran ja viulun viehko vuoropuhelu Sonata Concertata on niistä ensimmäinen.
Sevillan parturin vauhdikas alkusoitto on yksi maailman tunnetuimmista oopperakappaleista, ja sen leikkisät sävelet ovat monelle tuttuja myös populaarikulttuurista. Françaix’n kepeä jousitrio taas heijastelee 1900-luvun alun neoklassista suuntausta hurmaavalla ja barokista ammentavalla tunnelmallaan.
Päivät
9.5.2023
Aika
18.00 - 19.45
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Pieni sali
Hinta
Lisätiedot-linkistä suoraan Lippupisteen verkkokauppaan! Perushinta 17 € / eläkeläiset 10 € / opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja alle 17-vuotiaat 7 €
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia
Lisätiedot