Keskustelutilaisuus: Kapellimestari ja kirjailija kohtaavat

28.3.2022
18.00 - 20.00
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Kapellimestari Hannu Linnun ja kirjailija Anni Kytömäen keskustelun musiikista, kirjallisuudesta ja luonnosta juontaa Ylen musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson.

Vuonna 2020 Hannu Lintu valitsi Anni Kytömäen romaanin Margarita kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajaksi. Millainen on ollut Hannu Linnun lukijanura Pekka Töpöhännästä ja Mauri Mäyräkoirasta Margaritaan? Miksi Anni Kytömäestä tuli kirjailija, vaikka musiikki on hänelle taidemuodoista rakkain? Onko Sinebrychoffin puistolla ja aarniometsällä jotain yhteistä? Kapellimestarin ja kirjailijan keskustelun musiikista, kirjallisuudesta ja luonnosta juontaa Ylen musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson.

Anni Kytömäki (s. 1980) on hämeenkyröläinen kirjailija, joka aiemmin on työskennellyt luontojärjestöissä ja ravintolapianistina. Kytömäen esikoisromaani, Suomen metsiensuojelun historiaa ja ihmiskohtaloita luotaava Kultarinta (2014) oli ilmestymisvuonnaan Finlandia-palkintoehdokkaana ja voitti mm. Aamulehden Tulenkantaja-palkinnon. Toinen romaani Kivitasku (2017), jossa kalliot vertautuvat ihmisaivoihin, sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Kytömäen kolmas romaani Margarita (2020) sijoittuu jälleenrakennusaikaan, jolloin hyvinvointiyhteiskuntaa luotiin kovinkin keinoin. Margarita voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Kapellimestari Hannu Lintu perusteli voittajavalintaansa näin: "Sodassa menehtyvät monet, ja jäljelle jääneitä hoivataan joskus jopa epäonnistunein keinoin. Silti mikään tragedia ei ole niin suuri, etteivätkö romaanisi henkilöt ajattelisi oman tilanteensa lisäksi toisiaan ja luontoa. Kärsimyksen ja etsinnän täyttämästä maailmasta löytyy onneksi myös valoa ja toivoa."
Päivät
28.3.2022
Aika
18.00 - 20.00
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Pieni sali
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Tampere Filharmonia