Kevät

Osta liput

Taiteilijat ja teokset

 • Mikko Franck

  Mikko Franck syntyi Helsingissä vuonna 1979. Hän aloitti kapellimestariuransa 17 vuoden ikäisenä ja on sittemmin työskennellyt merkittävien orkesterien ja oopperatalojen kanssa ympäri maailmaa.

  Vuosina 2002–2007 Mikko Franck oli Belgian kansallisorkesterin musiikillinen johtaja. Vuonna 2006 Franck aloitti Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina, ja seuraavana vuonna hänet nimitettiin tämän lisäksi Kansallisoopperan taiteelliseksi johtajaksi. Hän jatkoi tehtävissä vuoteen 2013 saakka.

  Syyskuussa 2015 Franck nimitettiin Ranskan radion filharmonikoiden musiikilliseksi johtajaksi. Tässä roolissa Franck on omistautunut orkesterin luovan ja vivahteikkaan ohjelmasuunnittelun kehittämiseen ja on vienyt orkesterin kiertueille Eurooppaan, Kiinaan ja Etelä-Koreaan. Franck jatkaa orkesterin johdossa ainakin vuoteen 2025 saakka.

  Mikko Franckin huomattava diskografia kattaa niin sinfonia- kuin oopperalevytyksiä. Viimeisimpien joukossa on Ranskan radion filharmonikoiden kanssa tehty äänite Franck by Franck, joka sisältää tulkinnat César Franckin D-mollisinfoniasta sekä harvemmin kuullusta sinfonisesta runosta Ce qu’on entend sur la montagne.

  Vuodesta 2018 alkaen Mikko Franck on toiminut UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä.

  Franck nähtiin Tampereella viimeksi syyskaudella 2018.

 • Viulisti Tami Pohjola

  Viulisti Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta jo voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut klassisen musiikin kuulijakuntaa. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

  Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko ja soittaa Borea-jousikvartetissa, joka vuonna 2017 aloitti kautensa Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartettina.

  Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana ja opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn johdolla Sibelius-Akatemiassa. Tällä hetkellä hän opiskelee Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla. Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini-viulua vuodelta 1754.