Tansseja

22.4.2022
19.00 - 21.00
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Tuttu kapellimestarivieras Christopher Warren-Green ja pianovirtuoosi Marianna Shirinyan esittävät Rahmaninovin, Prokofjevin ja Adamsin musiikkia.

Christopher Warren-Green, kapellimestari
Marianna Shirinyan, piano

John Adams (s. 1947): The Chairman Dances
Sergei Prokofjev (1891–1953): Pianokonsertto nro 3 C-duuri op. 26
Sergei Rahmaninov (1873–1943): Sinfoniset tanssit op. 45

Brittikapellimestari Christopher Warren-Green on edellisillä Tampereen-vierailuillaan kertonut mieltyneensä sekä kaupunkiin että orkesteriin. Yhdysvaltalaisen Charlotten sinfoniaorkesterin ja Lontoon kamariorkesterin ylikapellimestari on tunnettu mm. brittihovin luottokapellimestarina.

75-vuotissyntymäpäiviään 2022 juhlivan John Adamsin The Chairman Dances syntyi säveltäjän suositun Nixon Kiinassa -oopperan kylkiäiseksi. Rahmaninovin viimeiseksi merkkisävellykseksi jääneet sinfoniset tanssit ovat nostalginen ylistyslaulu säveltäjän nuoruuden Venäjälle, jonka hän joutui jättämään taakseen.

Edellisellä viikolla Prokofjev-teeman aloittanut viulukonsertto saa jatkoa säveltäjän rakastetusta pianokonsertosta, joka vaatii esittäjältään äärimmäistä taituruutta ja kestävyyttä. Sen solistiksi soveltuu oivallisesti armenialaissyntyinen Marianna Shirinyan, jonka soitossa aivan omanlaistaan herkkyyttä ja kauneutta.

Konsertti on osa Tampere Filharmonian kevään kausikorttisarjaa. Kokoonpanossa on mukana Tampereen Orkesteriakatemian muusikoita.

Konserttia ennen järjestetään Teokset tutuiksi -tilaisuus Tampere-talossa kello 18.00.

Lippu.fi perii tilaus- ja maksutapamaksun.
Päivät
22.4.2022
Aika
19.00 - 21.00
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Iso sali
Hinta
28 / 22 / 15 / 8 € (peruslippu / eläkeläinen / opiskelija, työtön tai varusmies / juniori alle 16-v.)
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia

Osta liput

Taiteilijat ja teokset

 • Christopher Warren-Green

  Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa yli 30-vuotisen uran tehnyt maestro Christopher Warren-Green on Lontoon kamariorkesterin ja Charlotten sinfoniaorkesterin ylikapellimestari. Lisäksi hän on tunnettu brittihovin luottokapellimestarina, joka on johtanut orkestereita lukuisissa kuninkaallisissa häissä ja juhlallisuuksissa.

  Warren-Green on vieraillut uransa varrella mm. Philadelphian, Minnesotan, Detroitin, Houstonin, Toronton ja Seattlen orkestereissa sekä Belgian kansallisorkesterin, RTÉ-sinfoniaorkesterin, Islannin sinfoniaorkesterin, Tokion NHK-orkesterin, Singaporen ja Sapporon sinfoniaorkesterien kapellimestarikorokkeilla. Tampere Filharmoniaa hän johti viimeksi syksyllä 2019.

  Viulistina uransa aloittanut Warren-Green kiinnitettiin 19-vuotiaana BBC:n Walesin kansallisorkesterin konserttimestariksi. Ennen kapellimestariuraansa hän toimi konserttimestarina myös Philharmonia-orkesterissa.

 • Marianna Shirinyan

  Armenialaissyntyinen Marianna Shirinyan on yksi kysytyimmistä ja luovimmista eurooppalaisista nykypianisteista. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa niin sinfoniakonserttien solistina kuin kamarimuusikkonakin. Shirinyanin soittoa on luonnehdittu arvioissa ainutlaatuisen herkäksi, teknisesti täydelliseksi ja poikkeuksellisen kauniiksi.

  Shirinyan on esiintynyt mm. Baijerin radion sinfoniaorkesterin, Tanskan kansallisorkesterin, Helsingin ja Kööpenhaminan kaupunginorkestereiden, Münchenin sinfoniaorkesterin, BBC:n sinfoniaorkesterin ja Göteborgin sinfoniaorkesterin solistina. Lisäksi Shirinyan esiintyy säännöllisesti monilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla.

  Hänelle on myönnetty Tanskan yleisradion P2-palkinto palveluksistaan tanskalaisen musiikkikulttuurin edistämiseksi. Lisäksi Shirinyan toimii pianonsoitonopettajana Norjan musiikkiakatemiassa Oslossa. Hän on Oremandsgaardin kamarimusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.