TRASH

Esiintyjät

 • Suomalainen kapellimestari Maria Itkonen on monipuolinen kapellimestari, joka syttyy paitsi sinfoniaorkestereiden, myös nykymusiikin ja oopperan johtamisesta. Syksyllä 2022 hänellä on ensiesiintymisiä sekä Ruotsissa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa että Suomessa Tampere Filharmonian ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Myös oopperamaailmaan hän sukelsi ensi kertaa tänä syksynä johtamalla Norma-oopperan Tukholman Folkoperanissa.

  Maria on opiskellut orkesterityön ohella orkesterinjohtoa Panula-Akatemiassa professori Jorma Panulan johdolla sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Lisäksi hän on osallistunut mestarikursseille Royal Opera Housessa Lontoossa sekä Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamassa LEAD! -orkesteriprojektissa.

  Maria Itkonen on taustaltaan viulisti, ja ennen kapellimestariuraansa hän on vieraillut konserttimestarina ympäri Eurooppaa. Vakituisena konserttimestarina hän on toiminut Tampere Filharmoniassa sekä Kuopion sinfoniaorkesterissa.

  Maria on syntynyt Joutsenossa, ja hän aloitti musiikin opinnot 6-vuotiaana. Hän on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Universität für Musik und darstellende Kunst – musiikkikorkeakoulussa Wienissä sekä Amsterdamin konservatoriossa.

 • Trash-ryhmä perustettiin vuonna 2002 Tanskassa, ja se on esittänyt yli 500 lasten- ja koko perheen konserttia ympäri Eurooppaa.

  Trash-ryhmän jäsenet – Hamilton & Mikkelsen – ovat kumpikin klassisen musiikin koulutuksen saaneita lyömäsoittajia, joilla on vankka kokemus työskentelystä sinfoniaorkestereiden, teattereiden ja soitinyhtyeiden kanssa.

  Instrumentteina heillä on arkipäiväisiä asioita, kuten roskia, tölkkejä, polkupyöriä, muoviputkia ja roskapönttöjä, joiden avulla luodaan yleisön mukaansa tempaava musiikkiesitys.

  TRASH RECYCLED kuljettaa sinut halki Roskaversumin hauskojen tarinoiden, musiikin, mimiikan ja teatterin matkassa. Yleisö pääsee osallistumaan konsertin tekemiseen, ja musiikki luo vahvan yhteyden Trash-ryhmän, sinfoniaorkesterin ja yleisön välille.