TRASH

2.11.2022
18.00 - 19.00
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Maria Itkonen, kapellimestari, Trash-ryhmä. Villi ja vauhdikas sekoitus teatteria, pantomiimia, tanssia ja klassista musiikkia.

Maria Itkonen, kapellimestari
Trash-ryhmä

Koko perheen konsertti TRASH RECYCLED on villi ja vauhdikas sekoitus teatteria, pantomiimia, tanssia ja klassista musiikkia. Suositusikä 5+. Pirkanmaan jätehuolto Oy:n nimikkokonsertti. Mukana myös BCensemble eli tamperelainen kierrätystaiteilijapariskunta Milla ja Petri Neuvonen, jotka rakentavat Taidekujan ison salin lämpiöön. Taidekuja on kierrätysmateriaaleista tehty näyttely – nimensä mukaisesti kuja, jonka voi kävellä ja samalla poimia ideoita omia askarteluja varten. Katso myös: bcensemble.fi.

Ohjelma:

Rossini: Wilhelm Tell -alkusoitto
Grieg: Peer Gynt -sarja nro 1, Anitran tanssi
Strayhorn: Take the A-Train, sov. Jesper Riis
Hatšaturjan: Gajane, Nuorten tyttöjen tanssi
Brahms: Unkarilainen tanssi nro 5 g-molli
Šostakovitš: Jazz-sarja, Valssi nro 2
Wood: Sailor's Hornpipe
Offenbach: Orfeus manalassa, Cancan
Päivät
2.11.2022
Aika
18.00 - 19.00
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Iso sali
Hinta
Lisätiedot-linkistä suoraan Lippupisteen verkkokauppaan!
Perushinta 24 € / alle 17-vuotiaat 10 € / perhelippu (2+2) 58 €
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia
Lisätiedot

Esiintyjät

 • Suomalainen kapellimestari Maria Itkonen on monipuolinen kapellimestari, joka syttyy paitsi sinfoniaorkestereiden, myös nykymusiikin ja oopperan johtamisesta. Syksyllä 2022 hänellä on ensiesiintymisiä sekä Ruotsissa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa että Suomessa Tampere Filharmonian ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Myös oopperamaailmaan hän sukelsi ensi kertaa tänä syksynä johtamalla Norma-oopperan Tukholman Folkoperanissa.

  Maria on opiskellut orkesterityön ohella orkesterinjohtoa Panula-Akatemiassa professori Jorma Panulan johdolla sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Lisäksi hän on osallistunut mestarikursseille Royal Opera Housessa Lontoossa sekä Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamassa LEAD! -orkesteriprojektissa.

  Maria Itkonen on taustaltaan viulisti, ja ennen kapellimestariuraansa hän on vieraillut konserttimestarina ympäri Eurooppaa. Vakituisena konserttimestarina hän on toiminut Tampere Filharmoniassa sekä Kuopion sinfoniaorkesterissa.

  Maria on syntynyt Joutsenossa, ja hän aloitti musiikin opinnot 6-vuotiaana. Hän on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Universität für Musik und darstellende Kunst – musiikkikorkeakoulussa Wienissä sekä Amsterdamin konservatoriossa.

 • Trash-ryhmä perustettiin vuonna 2002 Tanskassa, ja se on esittänyt yli 500 lasten- ja koko perheen konserttia ympäri Eurooppaa.

  Trash-ryhmän jäsenet – Hamilton & Mikkelsen – ovat kumpikin klassisen musiikin koulutuksen saaneita lyömäsoittajia, joilla on vankka kokemus työskentelystä sinfoniaorkestereiden, teattereiden ja soitinyhtyeiden kanssa.

  Instrumentteina heillä on arkipäiväisiä asioita, kuten roskia, tölkkejä, polkupyöriä, muoviputkia ja roskapönttöjä, joiden avulla luodaan yleisön mukaansa tempaava musiikkiesitys.

  TRASH RECYCLED kuljettaa sinut halki Roskaversumin hauskojen tarinoiden, musiikin, mimiikan ja teatterin matkassa. Yleisö pääsee osallistumaan konsertin tekemiseen, ja musiikki luo vahvan yhteyden Trash-ryhmän, sinfoniaorkesterin ja yleisön välille.