Vappukonsertti

Esiintyjät

 • Antti Rissanen (s. 1975) on näkyvä hahmo suomalaisen big band -musiikin kentällä. Pasuunan soittamisen lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluu big bandien johtaminen ja niille säveltäminen. Vakituisen kapellimestarin puikkoa Rissanen on heiluttanut vuodesta 2004 lähtien Imatra Big Bandissa, jonka lisäksi hän on ohjannut useita muita arvostettuja suomalaisia big bandejä, kuten Settlement Big Bandia, Stadia Big Bandia, UMOa sekä Espoo Big Bandia.

  Musiikin harrastamisen pianolla 6-vuotiaana aloittanut Rissanen otti ala-asteella musiikkiluokan puhallinorkesterissa soittimekseen baritonitorven, joka vaihtui pasuunaan kotikaupunki Kotkan Junior Big Bandissa. Hän valmistui Sibelius-Akatemian jazzosaston ensimmäisenä jazzpasunistina vuonna 2001.

  1990-luvun lopussa Rissanen aloitti esiintymisen saksofonisti Mikko Innasen kanssa perustamassaan Mr Fonebone -yhtyeessä. UMOn riveissä Rissasta kuultiin ensimmäisen kerran 1990-luvun puolivälissä. Sen kapellimestarina hän debytoi johtamalla oman sävellyskonserttinsa vuonna 1999. Tammikuussa 2007 hänestä tuli UMO Jazz Orchestran ensipasunisti.

  Ensimmäisen kansainvälisen kilpailumeriittinsä Rissanen sai 1996 voittamalla toisen palkinnon Frankfurtin radion big band -sävellyskilpailussa. Pari vuotta myöhemmin hän voitti Yhdysvalloissa International Trombone Associationin jazzpasuunakilpailun. Vuonna 2022 Rissaselle myönnettiin Lieksan Vaskiviikkojen Vuoden vaskisoittaja -tunnustus, ja Kotkan jazztapahtumassa järjestetään kansainvälinen Antti Rissanen -pasuunakilpailu kolmen vuoden välein. Yhdeksi uransa huippukohdaksi hän nostaa kansainvälisen pasuunafestivaalin järjestämisen Helsingissä vuonna 2003.

 • Huikeaääninen laulaja Diandra Flores (s. 1994) on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Diandra tuli alun alkaen yleisölle tutuksi mm. Tähdet, tähdet –ohjelmasta, sittemmin lukuisista muista tv-ohjelmista ja konserteista. Unohtamatta Idols-voittoa, jonka kautta upea laulajatar ponnahti suureen julkisuuteen.

  Diandran musiikki on soinut myös radioissa. Hän on julkaissut jo kaksi omaa albumia Outta My Head ja Dynamiittii. Mainittakoot viimeisimmältä singlelohkaisut Paha poika ja Onni on, jotka nekin ovat soineet ahkerasti soittolistoilla. Diandran on duetoinut singleillä mm. Mikael Gabrielin (Päästä mut pois / Viimeisen kerran), Uniikin (Niin hyvä on) ja Cheekin kanssa (Fiiliksissä / Huitoo). 2017 julkaistiin Diandran esittämä kappale Light Up the Ice, joka oli taitoluistelun MM-kilpailujen tunnuskappale.

  Diandra on julkaissut myös oman joulualbumin Kerran joulukuun aikaan. Nimikkokappale on poiminta animaatioelokuvasta Anastasia. Laulajatar on nähty myös monissa joulukonserteissa ja kiertueilla, mm. Teemu Roivaisen kanssa (Syttyy valot tuhannet ja Sydämeni osuman sai).