Konsertin suora lähetys: Tampere Filharmonia – Ikiliikkuja

28.1.2022
19.00 - 20.20
Internet
Nikolaj Lund

Nouseva kapellimestari Tabita Berglund johtaa jännittävän konserttiohjelman, jonka pääosassa on Mjaskovskin sellokonsertto. Sairastuneen Andreas Brantelidin tilalla solistina soittaa Marko Ylönen.

Tabita Berglund, kapellimestari
Marko Ylönen, sello

Nikolai Mjaskovski (1881–1950): Sellokonsertto c-molli op. 66
Ludwig van Beethoven (1770–1827): Sinfonia nro 7 A-duuri op. 92

Nuori norjalaiskapellimestari Tabita Berglund kuuluu tämän hetken nouseviin pohjoismaisiin kapellimestarilupauksiin. Sellistinä uransa aloittanut Berglund on valinnut konserttiinsa jännittävän ohjelman, jonka pääosassa on ”venäläisen sinfonian isän” Nikolai Mjaskovskin melankolinen ja kansanmusiikista lainaava sellokonsertto. Sen solistina esiintyy Marko Ylönen, joka on uransa aikana toiminut lukuisissa rooleissa, solistina, soolosellistinä orkestereissa, kvartetin jäsenenä, kamarimuusikkona useissa duoissa ja trioissa, taiteellisena johtajana useilla festivaaleilla sekä opettajana. Hänen ohjelmistonsa on hyvin laaja, ja hän soittaa säännöllisesti useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Marko Ylönen on toiminut Sibelius-Akatemian kamarimusiikin professorina vuodesta 2009.

Beethovenin seitsemäs sinfonia lumosi wieniläisyleisön kantaesityksessään joulukuussa 1813. Yleisö vakuuttui erityisesti sinfonian toisesta osasta, joka soitettiin vielä uudelleen ylimääräisenä konsertin päätteeksi. Teoksen voittokulku on jatkunut näihin päiviin asti, ja se on yhä osa niin orkestereiden perusohjelmistoa kuin lukuisten elokuvien ja TV-sarjojen ääniraitojakin.

Konsertin kokoonpanossa on mukana Tampereen Orkesteriakatemian muusikoita.

Suoraa lähetystä konsertista pääsee seuraamaan "Verkkotapahtuma"-linkin kautta tai osoitteessa: https://vimeo.com/671019944/b51df6a2fd

(HUOM! konserttia ei tallenneta.)
Päivät
28.1.2022
Aika
19.00 - 20.20
Sijainti
Internet
Hinta
Maksuton
Järjestäjä
Tampere Filharmonia
Verkkotapahtuma