Huomisen kapellimestarihuiput johtavat Tampere Filharmoniaa

Huomisen huiput -konsertissa 9.2. Tampere Filharmonian eteen nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan lahjakkaat opiskelijat, jotka ovat saapuneet opintomatkalle Tampereelle opettajansa, BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestarin ja professorin Sakari Oramon johdolla.

Viikko huipentuu yhteiskonserttiin Tampere Filharmonian kanssa, jossa yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kuulla tulevaisuuden kapellimestaritähtiä sekä nauttia orkesterimusiikin ikivihreistä helmistä.

Konsertti alkaa Richard Straussin lystikkäällä sävelrunolla Till Eulenspiegel, jonka johtaa australialais-puolalainen kapellimestari ja säveltäjä Mateusz Gwizdałła. Ilta jatkuu tänä vuonna 75-vuotissyntymäpäiväänsä juhlivan säveltäjän Kalevi Ahon nokkahuilulle ja kamariorkesterille säveltämällä konsertolla, jossa solistina hurmaa Suomen tunnetuin nokkahuilisti Eero Saunamäki. Ahon konserton johtaa Vincent Siret – nokkahuilisti itsekin – joka ennen opintojaan Sibelius-Akatemiassa on johtanut soitin- ja kuorokokoonpanoja, ja myös ammattiorkestereita, pääosin Ranskassa. Tanskalainen Malko-akatemia valitsi Vincentin yhdeksi kuudesta kapellimestarilupauksesta kaudelleen 2022–24.

Konsertti päättyy Jean Sibeliuksen ensimmäiseen sinfoniaan, joka on täynnä suomalaisen maiseman kauneutta ja tunnelmaa. Neliosainessa sinfoniassa kuullaan peräti kolmen kapellimestarin kädenjälkeä, kun avausosan johtaa virolaissyntyinen Erle Kont. Sibelius-Akatemiassa ensin muusikoksi opiskellut, palkittu klarinetisti Erle jatkaa musiikin opintojaan Suomessa nyt kapellimestariksi. Opintojensa rinnalla hän toimii Tapiolan Viihdeorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina. Osat 2 ja 3 johtaa kapellimestarikaartin nuorin, Konstantinos Vallios. Ateenasta kotoisin oleva Costas on opiskellut viulun, fagotin ja pianonsoittoa sekä musiikin teoriaa ja tehnyt kapellimestariopintoja Kreikassa. Sinfonian neljännen eli päätösosan johtaa Tampereella jo viime syksynä Talent Norge -kapellimestariohjelma puitteissa ylikapellimestari Matthew Hallsin avustajana Mozartin Requiemissa pyörähtänyt Julie Røssland.

Ennen konserttia voit osallistua Kapellimestarikoulutus tutuksi -tilaisuuteen, jossa professori Oramo kertoo Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksesta ja yhteistyöstä Tampere Filharmonian kanssa. Klo 18 alkavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tampere Filharmonian konsertti
HUOMISEN HUIPUT
Pe 9.2. klo 19 Tampere-talon Isossa salissa

Mateusz Gwizdałła, kapellimestari
Erle Kont, kapellimestari
Julie Røssland, kapellimestari
Vincent Siret, kapellimestari
Konstantinos Vallios, kapellimestari
Eero Saunamäki, nokkahuilu

Richard Strauss: Till Eulenspiegel
Kalevi Aho: Konsertto nokkahuilulle ja kamariorkesterille
Jean Sibelius: Sinfonia nro 1

Liput Tampere-talon lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista tai Lippu.fi-myyntikanavista.