Pro Orchestra: 30 vuotta Tampere Filharmonian rinnalla

Tampere Filharmonian ystäväyhdistys Pro Orchestra ry juhlii 30-vuotista taivaltaan orkesterin rinnalla kaudella 2021–2022.

Pro Orchestran toiminnan ytimessä on vuorovaikutuksen lisääminen yleisön ja orkesterin välillä. Pro Orchestra järjestää muun muassa jäseniltoja, musiikkimatkoja ja suosittuja Kurkistus kenraaliharjoitukseen -tilaisuuksia. Lisäksi yhdistys tukee orkesterin toimintaa esimerkiksi henkilökohtaisilla stipendeillä ja avustamalla orkesterin kiertuematkoja. Vuonna 1991 perustettu Pro Orchestra on ennen kaikkea samanmielisten ihmisten yhteisö, jossa pääsee tutustumaan muihin klassisen musiikin ystäviin ja kurkistamaan kulissien taakse.

Jäsenilloissa tavataan orkesterin muusikoita sekä vierailevia kapellimestareita ja solisteja, jotka kertovat kiehtovia yksityiskohtia viikon konserttiohjelmasta ja omasta urastaan. Kohtaamiset antavat elämyksiä niin yleisölle kuin taiteilijoillekin.

”Jäsenilloissa on minusta hienointa, kun pääsee tutustumaan ihmisiin musiikin takana. Yhdistyksen kautta voi saada näköalapaikan orkesteriin ja tutustua muihin musiikin ystäviin”, Pro Orchestran puheenjohtaja Minna Manninen kertoo.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jos kiinnostuit toiminnasta, pistäydy ihmeessä 2. kerroksen info- ja myyntipisteellä juttelemassa konsertin yhteydessä!

”Pro Orchestraan liittyäkseen ei tarvitse olla musiikin asiantuntija. Riittää, että kuuntelee mielellään klassista musiikkia ja haluaa tietää siitä lisää”, Minna Manninen kannustaa.

Tutustu Pro Orchestraan osoitteessa www.proorchestra.fi