Puistokonsertissa kesän suurin yhteistanssi – Tampere Filharmoniaa johtaa Matthew Halls ja solistina lauluyhtye Rajaton

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Energia järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 10. elokuuta 2024. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta. Tanssiteemainen ilmaiskonsertti nähdään suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla, ja se huipentuu kesän suurimpaan yhteistanssiin.

Puistokonsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls. Konsertin kantava teema on tanssi kautta aikojen, ja ohjelmistossa kuullaan klassisen musiikin rakastetuimpia melodioita vuosisatojen takaa, suomalaisia klassikoita ja tunnettuja tanssisävelmiä baletin, musikaalin ja oopperan maailmasta.

Orkesterin omien ohjelmanumeroiden lisäksi konsertin solisteina vierailevat lauluyhtye Rajattoman laulajat Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Antti Annola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius. Tampere Filharmonia teki Rajattoman kanssa viimeksi yhteistyötä alkuvuoden supersuosituissa ABBA-konserteissa, ja ruotsalaisen diskolegendan tanssimusiikkia on luvassa myös Puistokonsertissa.

”Konsertissa tanssi liikkuu ajassa pitkällä, hienolla jatkumolla ja näyttää mihin kaikkeen sinfoniaorkesteri voi taipua yli genrerajojen. Kuljemme barokista romantiikan ja suomalaisen nykymusiikin kautta diskoon. Olemme iloisia, että pääsemme jatkamaan hedelmällistä yhteistyötämme uskomattoman taitavan lauluyhtye Rajattoman kanssa”, Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo.

Koko perheen maksuton tapahtuma kerää vuosittain tuhansia ihmisiä nauttimaan sinfoniaorkesterin soinnista

Yleisradio televisioi Puistokonsertin suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla ja Yle Areenassa klo 18.15 alkaen. Konsertin juontavat Ylen kanavilta tuttu Anniina Valtonen sekä musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu, joka esiintyy myös Rajattoman riveissä. Yleisölle maksuttoman Puistokonsertin on mahdollistanut jo usean vuoden ajan Tampereen Energia, joka tunnettiin aiemmin nimellä Tampereen Sähkölaitos.

”Puistokonsertti on yksi Tampereen kesän kohokohdista, ja on ilo olla mukana sen taustajoukoissa. Sorsapuisto ja sitä ympäröivä Tullin alue on erinomainen paikka järjestää tapahtuma, sillä alueessa kiteytyy monella tapaa kotikaupunkimme vetovoima: eloisa kaupunkikulttuuri ja kestävät arvot. Moni konserttivieraista ei ehkä tiedäkään, että iso osa alueen palveluista lämpiää hiilineutraalisti kaukolämmöllä”, Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen sanoo.

Puistokonsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan ja äänestämään konsertissa esitettävän loppuhuipennuksen, jossa koko Tampereen Sorsapuisto ja ihmiset kotisohvilla voivat osallistua suureen yhteistanssiin sinfoniaorkesterin säestyksellä. Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä DJ Juissi viihdyttää Sorsapuiston kuulijoita jo klo 15 alkaen.

Puistokonsertin aikana Sorsapuiston tapahtuma-alueella on myynnissä kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää asti. Ravintola Tuhto palvelee konserttipäivänä laajennetuin aukioloajoin klo 12–21 ja tarjoilee tavallisen ruokalistan lisäksi pientä purtavaa, jota voi viedä myös puiston puolelle. Tampere-talon lipunmyynnistä voi konserttipäivänä ostaa tarjoushintaisia lippuja syksyn tapahtumiin.

Lisätiedot

Eija Oravuo
Intendentti
Tampere Filharmonia
Puh. +358 50 388 7133
eija.oravuo@tampere.fi

Hanna Jokinen
Brand manager
Tampereen Energia Oy
Puh. +358 50 411 4191
hanna.jokinen@tampereenenergia.fi

Suvi Leinonen
Taiteellinen johtaja
Tampere-talo Oy
Puh. +358 3 243 4031
suvi.leinonen@tampere-talo.fi