RAJATON & TAMPERE FILHARMONIA esittävät: ABBA – Thank You for the Music 11.1. ja 12.1.2024

You can dance, you can jive, having the time of your life…

RAJATON & TAMPERE FILHARMONIA: ABBA – Thank You for the Music
11.1. ja 12.1.2024 klo 19 | Tampere-talo Iso sali

Eero Lehtimäki, kapellimestari
Lauluyhtye Rajaton: Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso).

Pop-yhtye Abban suurimmat hitit huumaavat, kun Tampere Filharmonia ja lauluyhtye Rajaton vievät yleisönsä diskon kulta-aikaan. Suuren suosion takia konsertti järjestetään tuplana.

Kaikkien aikojen konsertissa saa nousta penkistä ylös ja laulaa mukana! Tältä sivulta löydät konserttien ohjelman ja voit tutustua illan taiteilijoihin, jotta voit ottaa kokemuksestasi kaiken irti. Tervetuloa konserttivieraaksemme Tampere-taloon!

Huomaathan, että konsertin valokuvaus on sallittu ainoastaan aplodien aikana. Valokuvaus, videointi ja muu tallentaminen on muutoin kielletty. Varmistathan, että puhelimesi on äänetön konsertin aikana.

Please note that taking photographs is allowed only during the applause and is otherwise forbidden. Please also make sure that your mobile phone is silent during the concert.

Tapaa tähdet | Meet the Stars

Oletko aina halunnut tavata lauluyhtye Rajattoman jäsenet? Nyt sinulla on siihen loistava tilaisuus!

Tapaa tähdet -tilaisuuksissa konserttivieraat pääsevät keskustelemaan esiintyjien kanssa ja kuulemaan heidän ajatuksiaan illan konsertista. Niissä on myös mahdollista pyytää yhtyeen jäseniltä nimikirjoituksia konserttiteemaisiin postikortteihin, joita on vapaasti yleisön saatavilla.

Tilaisuudet pidetään Tampere-talossa torstaina 11.1. konsertin jälkeen n. klo 21.15–21.30 ja perjantaina 12.1. ennen konserttia n. klo 18–18.30. Perjantain tilaisuudessa on myös mukana kapellimestari Eero Lehtimäki. Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma | Program

 • ABBA: Medley
 • Dancing Queen / Money, Money, Money / One of Us
 • Head Over Heels (a cappella)
 • S. O. S.
 • Take A Chance On Me
 • Chiquitita
 • Mamma Mia

VÄLIAIKA | INTERMISSION

 • People Need Love: An ABBA Symphonic Medley
 • When All Is Said And Done
 • Knowing Me, Knowing You
 • Fernando (a cappella)
 • Gimme! Gimme! Gimme!
 • Does Your Mother Know / The Winner Takes It All / Thank You For The Music

  Tutustu illan esiintyjiin ja orkesteriin

  • Lauluyhtye Rajaton

   Rajattoman Abba-konsertit ovat keränneet suuren suosion Suomen konserttisaleissa, ja lauluyhtye kiertää aktiivisesti kokonaisuuden kanssa myös USA:ssa. Lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Yhtye on tullut tunnetuksi erityisesti ennakkoluulottomasta asenteestaan erilaisia musiikkityylejä kohtaan ja musiikillisten raja-aitojen rikkomisesta sekä jatkuvasta uudistumiskyvystään.

   Rajaton on julkaissut yhteensä kuusitoista albumia, joista yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä. Rajattoman uusin jäsen, kempeleläislähtöinen laulaja, tenori Antti Annola ei ole vielä mukana tammikuun keikoilla Tampereella.

   Lue lisää: rajaton.net

  • Thank You for the Music -konsertissa Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Eero Lehtimäki. Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen hän on vieraillut lähes kaikkien Suomen sinfoniaorkestereiden kapellimestarina. Hän toimi Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina 2019–2022.

   Eero aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan opissa 2010 ja valmistui Sibelius-Akatemiasta 2016. Hän on myös opiskellut orkesterin- ja oopperanjohtoa Wienissä opettajinaan Johannes Wildner, Simeon Pironkoff ja Konrad Leitner. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet Jorma Panula ja Valeri Gergijev, minkä lisäksi hän on opiskellut yksityisesti Hannu Linnun johdolla.

   Ennen kapellimestariopintojaan Lehtimäki valmistui Helsingin konservatoriosta pääaineinaan klarinetti ja bassoklarinetti, ja hän on opiskellut historiallisten klarinettien soittoa Itävallassa, Saksassa ja Ranskassa. Hän on ollut Iitin musiikkijuhlien taiteilijana vuodesta 2013 alkaen ja esiintyy yhä säännöllisen epäsäännöllisesti solistina ja muusikkona eri orkestereiden ja kamarimusiikkiyhtyeiden kanssa. Muusikonuransa ohella Eero on myös valmistunut akustiikan diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Hän ihailee monipuolista sivistystä ja tekee musiikkia viedäkseen ihmiset paikkoihin, joita he eivät osaisi kuvitellakaan.

   Lue lisää: eerolehtimaki.com.

  • Tampere Filharmonia eli Tampereen kaupunginorkesteri on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, joka konsertoi Suomen suurimmassa konserttisalissa, Tampere-talossa. Orkesteri on Tampereen kaupungin työyhteisöistä poikkeuksellisen monikulttuurinen, sillä lähes kolmannes sen yli 100 työntekijästä on kotoisin ulkomailta, ja orkesterissa on edustettuna yli 10 eri kansallisuutta.

   Brittikapellimestari Matthew Halls aloitti kolmivuotiskautensa Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana elokuussa 2023. Halls on orkesterin kahdestoista ylikapellimestari ja kolmas ulkomaalainen tässä tehtävässä. Hän on kertonut olevansa innostunut uudesta tehtävästään ja odottaa mielenkiintoisia kausia orkesterin johdossa. Halls on arvostettu kapellimestari, ja Tampereen kiinnityksen lisäksi hän vierailee johtamassa huippuorkestereita ympäri maailmaa.

   Tampere Filharmonian ohjelmisto ei rajoitu pelkästään orkesterikonsertteihin, vaan se esittää vuosittain myös oopperaa ja balettia. Lisäksi orkesterilla on oma kamarimusiikkisarja ja se panostaa vahvasti lasten ja nuorten musiikkikasvatukseen. Orkesterin levytykset ovat keränneet tunnustuksia ja palkintoja.

   Tampere Filharmonia on tunnettu monipuolisuudestaan ja rajoja ylittävistä produktioistaan. Orkesteri on tehnyt yhteistyötä niin suomirockin legendan Eppu Normaalin kuin kansainvälisesti tunnetun rockkitaristin Steve Vain kanssa. Orkesteri on viimeksi vieraillut Japanissa ja Ranskassa.

   Orkesterin historia alkaa vuodesta 1930, ja sen ylikapellimestareina ovat toimineet muun muassa Santtu-Matias Rouvali, Hannu Lintu ja John Storgårds. Rouvali nimettiin Tampere Filharmonian kunniakapellimestariksi kymmenvuotiskautensa päätteeksi keväällä 2023.

   Lue lisää: tamperefilharmonia.fi