Tampere Filharmonia juhlistaa säveltäjä Kaija Saariahoa kahdella konsertilla

Modernin taidemusiikin Grande Dame viettää 70-vuotissyntymäpäiviään 14.10.2022

Kaija Saariahon musiikki on vuosikymmenet paitsi hurmannut yleisöjä myös inspiroinut nousevia säveltäjäpolvia. Nyt on aika koko suomalaisen klassisen musiikin kentän kiittää ja juhlia ylistettyä säveltäjää. Tampere Filharmonia järjestää kaksi Kaija Saariaho 70 -festivaaliin liittyvää konserttia: pe 14.10. kausikorttikonsertin Onnea, Kaija Saariaho! ja su 16.10. Faunien iltapäivä -kamarikonsetin Pilviä, kudelmia ja tuhkaa.

Kaijan syntymäpäivää ja musiikkia juhlitaan lokakuussa ympäri Suomen kymmenin erilaisin konsertein ja esityksin. Täsmälleen Kaija Saariahon 70-vuotissyntymäpäivänä 14.10. järjestetään kaksi konserttia: Helsingin kaupunginorkesteri soittaa kapellimestari Susanna Mälkin johdolla Musiikkitalossa Saariahon teokset Notes on Light ja Verbledungen osana laajempaa ohjelmaa. Tampere Filharmonia puolestaan konsertoi Tampere-talon Isossa salissa, jossa kuullaan kapellimestari John Storgårdsin johtamana muun muassa Saariahon Vista-teos, ensi kertaa Tampereella. Tampere Filharmonian sunnuntain 16.10. kamarikonsertin ohjelmaan Tampere-talon Pienessä salissa sisältyy Saariahon lisäksi myös kahden muun nykysäveltäjän, Amy Beachin ja Katerina Souponetskyn musiikkia.

Yksi tapahtumasarjan yhteistyötahojen tavoitteista on uusien yleisöjen tavoittaminen ja mahdollisimman matalan kynnyksen varmistaminen, jotta kaikki halukkaat ja hiukankin uteliaat pääsevät nauttimaan Kaija Saariahon ja muiden säveltäjien musiikista. Kaikkiin tapahtumiin on myynnissä esimerkiksi alennus- ja opiskelijalippuja. Konserttien ja esitysten järjestämisen lisäksi mukana olevat toimijat tilaavat yhteistyössä uutta musiikkia Kaija Saariahon ehdottamilta säveltäjiltä.

Kaija Saariaho 70 -tapahtumien toteuttajat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo, Musiikkitalon säätiö, Musiikkitalon Urut Soimaan Ry, Musiikkiyhdistys Organo Novo Ry, Oulu Sinfonia, Radion Sinfoniaorkesteri, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Teatro Productions.

Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy, Studio Pekka Piippo Oy, Wise Music ja Music Finland.

Kaikki Kaija Saariaho 70 -tapahtumat löytyvät kootusti sivuilta saariaho70.fi.