Tampere Filharmonian kausi 2021–22 on suurten sinfonioiden ja suomalaisuuden juhlaa

Tampere Filharmonian konserteissa kaudella 2021–22 esillä ovat historian suuret sinfonikot, suomalaiset säveltäjät sekä tietysti huippuvierailijat Suomesta ja ulkomailta.

Kauden punaisen langan muodostavat romantiikan suuret säveltäjät: konserteissamme kaikuvat niin Mahlerin, Brucknerin, Straussin, Verdin kuin Wagnerinkin teokset. Niitä johtamaan olemme kutsuneet kapellimestareita, jotka tuovat oman näkemyksensä rakastettuihin klassikoihin.Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kausisarjan konsertit ovat pullollaan suuria säveliä – Rouvali johtaa mm. Verdin Requiemin, Brucknerin seitsemännen sinfonian, Beethovenin yhdeksännen sinfonian sekä Straussin Don Quijote -sarjan.

”Keväällä on ollut hienoa työskennellä harvinaisen tiiviisti minulle rakkaan orkesterin kanssa ja tehdä upeita konserttiohjelmia verkkoon. Yleisön lämmin palaute on osoittanut, etteivät kuulijat ole unohtaneet meitä, ja kaipuu kunnon konsertteihin on kova”, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali kertoo.

Santtu-Matias Rouvali, vt. intendentti Eija Oravuo ja Tampereen kulttuurijohtaja Juha Ahonen avaavat tulevaa kautta ja orkesterin kuulumisia suorassa Metso Studio -etätapahtumassa ti 18.5. klo 18.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Suomalaissäveltäjät Kokkosen jalanjäljissä

Konserteissamme juhlitaan 100 vuotta sitten syntynyttä Joonas Kokkosta ja suomalaista musiikkia. Kokkosen ohella kauden ohjelmassa on mm. Kaija Saariahon, Esa-Pekka Salosen, Outi Tarkiaisen, Lotta Wennäkosken ja Magnus Lindbergin musiikkia. Esillä ovat myös tamperelaissäveltäjät Jouni Kaipainen, Roope Mäenpää ja Henri Sokka.

Suomalaisuus korostuu ohjelmiston lisäksi myös vierailevissa taiteilijoissamme: orkesteria johtavat kauden mittaan muiden muassa Hannu Lintu, Sakari Oramo, Mikko Franck sekä Emilia Hoving. Solisteina vierailevat puolestaan Anu Komsi, Jaakko Ryhänen, Heini Kärkkäinen, Elina Vähälä, Tuuli Lindberg, Juhani Lagerspetz, Tami Pohjola sekä Felix Zenger. Nostamme parrasvaloihin myös Tampere Filharmonian omia muusikoita: konserttivuoden mittaan solisteina esiintyvät sellisti Joona Pulkkinen sekä trumpetisti Alessandro Chiavetta.

Ulkomaisten kapellimestarivieraiden joukossa on niin kokeneita maestroja kuin nousevia nuoria kykyjäkin. Orkesterin edessä vierailevat mm. Eliahu Inbal, Mario Venzago, Christopher Warren-Green, Malin Broman, Tabita Berglund, Stanislav Kochanovski, Anja Bihlmaier ja Matthew Halls. Solistivieraitamme ovat esimerkiksi Xavier de Maistre, Gerhild Romberger, Dmitry Masleev, Torleif Thedéen sekä Marianna Shirinyan.

Puistokonsertti palaa Sorsapuistoon

Tampereen kulttuurisyksyn perinteisesti aloittava Puistokonsertti palaa vuoden tauon jälkeen Sorsapuistoon. Santtu-Matias Rouvalin johtaman konsertin solistina esiintyy suosittu laulaja-näyttelijä Maria Ylipää, ja lisäksi mukana ovat juhlavuottaan viettävät Kummeli-miehet Heikki Hela, Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen.

Kauden lastenkonserttejamme ovat Marzi Nymanin johtama huikea Sirkustarinoita sekä keväällä kantaesityksensä saava Roope Mäenpään Hyönteissinfonia.

Tampere Filharmonia konsertoi tuttuun tapaan myös Tampereen Oopperassa, Tampere-talon balettikonsertissa sekä jälleen keväällä 2022 järjestettävässä Tampere Biennalessa. Yksi konserttikauden helmistä on yhteiskonsertti ruotsalaislaulaja Eva Dahlgrenin kanssa. Orkesterin pitkäaikainen yhteistyö Tampereen Filharmonisen Kuoron kanssa jatkuu Beethovenin ja Verdin teosten parissa.

Kesällä 2020 järjestetty huikean suosittu Liikkeellä-kiertue saa jatkoa elokuussa 2021. Tampere Filharmonian pienkokoonpanot soittavat jälleen ilmaiskonsertteja Pirkanmaalla sijaitsevissa kirkoissa, seurantaloilla, museoissa, tanssipaviljongeissa ja puistoissa.

TUTUSTU KONSERTTEIHIN

Orkesteri valmistautuu muuttuviin rajoituksiin

Mikäli syksyllä voimassa olevat yleisörajoitukset ja turvavälisäädökset pienentävät Tampere-talon Ison salin katsomon ja lavan kapasiteettia, kaikille Tampere Filharmonian kausikorttisarjan konserteille on suunniteltu toinen ohjelmavaihtoehto. Tällöin orkesteri siirtyy pääsääntöisesti saman illan tuplakonserttimalliin (klo 18 ja 20), jolloin konsertit on mahdollista toteuttaa pienemmin kokoonpanoin ja riittävin turvavälein.

Tuplakonserttimalli ei koske Tampereen Pianokilpailua, Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertteja, Itsenäisyyspäivän juhlakonserttia eikä lastenkonsertteja.

Jos syksyllä 2021 konsertteja voidaan järjestää normaalisti

  • Konsertit soitetaan kello 19, ja niissä on pääsääntöisesti väliaika.
  • Koko yleisö tulee samaan konserttiin.
  • Konserteissa esitetään ensisijainen, pidempi konserttiohjelma (listauksessa ensimmäisenä).

Jos syksyllä 2021 on edelleen voimassa yleisörajoituksia

  • Konserteissa siirrytään kahden konsertin malliin, konsertit klo 18 ja klo 20.
  • Yleisö jaetaan kahteen konserttiin ja salissa on numeroimattomat paikat. Asiakas tulee konserttiin vaihtoehtoisena ajankohtana, joka lukee lipussa.
  • Konsertit kestävät noin tunnin eikä niissä ole väliaikaa.
  • Koko kauden kausikortin hankkineet ohjataan pääsääntöisesti klo 20 alkavaan konserttiin ja puolen vuoden kausikortin hankkineet klo 18 alkavaan konserttiin.

Suosittelemme kausikorttiasiakkaita asioimaan henkilökohtaisesti Tampere-talon lipunmyynnissä sopivimman konsertin alkamisajan varmistamiseksi. Vaihtoehtoiset alkamisajat ja konserttiohjelmat otetaan käyttöön, jos viranomaisten asettamat yleisörajoitukset jatkuvat syksyllä. Tästä tiedotetaan tarkemmin elokuun alussa.

Lipunmyynnin aikataulu

Orkesterin kausikortit syksylle 2021 sekä koko kaudelle 2021–22 tulevat myyntiin tiistaina 1.6.2021 klo 9 Tampere-talon lipunmyynnissä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa niille asiakkaille, joilla on ollut aiemmin koko kauden kausikortti 2020–2021 tai kevään kausikortti 2021. Vanhat kausikorttipaikat pidetään varattuina perjantai-iltaan 30.7.2021 saakka. Aplodissa voi käyttää Tampere Filharmonian hyvityslahjakortin, mutta muut hyvitykset Tampere Filharmonian konserttien lipuista hoidetaan Tampere-talon lipunmyynnissä.

Kausikortteja tulee myyntiin lisää elokuussa 2021, mikäli koronarajoitukset sallivat ja/tai kausikorttipaikkoja vapautuu. Etuosto-oikeus vapautuviin paikkoihin pyritään järjestämään elokuun alussa niille asiakkaille, joilla on ollut puolen kauden kausikortti keväällä tai syksyllä 2020 tai koko kauden kausikortti kaudella 2019–2020.

Kausikorttimyynti jatkuu kaikille avoimena ajalla 16.8.–2.9.2021 mikäli paikkoja on jäljellä. Kausikorttimyynti päättyy to 2.9.2021 ennen ensimmäisen kausikorttikonsertin alkua.Seuraattehan tiedotusta kausikorttimyynnin syksyn aikataulusta orkesterin verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Yksittäislipunmyynnin aikataulu

Yksittäislipunmyynti syksyn kausikorttisarjan ulkopuolisiin konsertteihin ja Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarjan konsertteihin alkaa tiistaina 1.6. klo 9 Tampere-talon lipunmyynnissä, Kulttuurimyymälä Aplodissa, Lippupisteen myyntipisteissä ja osoitteessa www.lippu.fi. Paikkamäärä Tampere-talon konserteissa on kesän ajan rajoitettu.

Yksittäislipunmyynti kausikorttisarjan konsertteihin alkaa maanantaina 16.8. klo 9 Tampere-talon lipunmyynnissä, Kulttuurimyymälä Aplodissa, Lippupisteen myyntipisteissä ja osoitteessa www.lippu.fi. (Aplodi aukeaa klo 10.)