Tampere Filharmonian Puistokonsertti soi jälleen lauantaina – Turvallisuustoimiin kiinnitetty erityistä huomiota

Huom! Ilmoittautumislomake on nyt suljettu, sillä rajattu yleisökapasiteetti on täynnä.

Ilmoittautumisten avulla olemme voineet ennakkoon hahmottaa puistoon tulevan yleisön määrää sekä samalla kerätä yhteystietoja, mikäli viranomaiset niitä meiltä jälkikäteen pyytävät. Ilmoittautuminen ei valitettavasti tarkoita, että voimme taata kaikille ilmoittautuneille puiston aidatulta alueella paikan. Ilmoitamme täyttymisestä alueen porteilla. Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä. Konserttia voit kuunnella myös puiston muilta alueilta ja Yle Areenan suoran lähetyksen kautta. Konserttialueelle voi saapua klo 16 alkaen. Tervetuloa Sorsapuistoon tai vastaanotinten ääreen!

Lisätietoja Puistokonsertin turvallisuusjärjestelyistä ja aikataulusta

Santtu-Matias Rouvalin johtaman ilmaiskonsertin tähtinä esiintyvät Maria Ylipää ja Kummeli-komediaryhmä. Yle näyttää konsertin suorana. 

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 7. elokuuta 2021 klo 18. Tampereen kulttuurisyksyn avaava koko perheen maksuton puistotapahtuma tarjoilee live- ja tv-yleisölle klassisen musiikin helmiä, tanssin ja tangon säveliä sekä huumoria. Yleisradio televisioi Puistokonsertin Yle Areenassa suorana 7.8. klo 18 ja Yle Teema -kanavalla 7.8. klo 20. Tampereen Sähkölaitos mahdollistaa kumppanina konsertin toteutumisen.

Tampere-talo huomioi konserttijärjestelyissä aluehallintoviraston 30.7. Pirkanmaalle asettamat kokoontumisrajoitukset. Tapahtuman järjestelyt on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä poliisin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa. Järjestelyjen tavoitteena on, että yleisö pysyy omilla paikoillaan ja riittävät turvaetäisyydet pystytään varmistamaan.

Puistokonserttiin saapuvien pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen verkkolomakkeella. Seurueille osoitetaan omat turvavälein sijoitellut paikat Sorsapuistossa. Sorsapuisto aidataan konsertin ajaksi ja puiston alueelle otetaan enintään puolet normaalista yleisökapasiteetista. Yleisöä kehotetaan ottamaan omat piknik-viltit tai retkituolit mukaan.

Seisoskelua ja paikkojen välillä liikkumista ohjeistetaan välttämään. Koko puistoalue hyödynnetään tehokkaasti, jotta etäisyydet muihin seurueisiin ovat riittävät. Yleisöä kehotetaan lisäksi voimakkaasti kasvomaskien käyttöön. Yleisön turvallisuutta ja järjestelyjen toteutumista valvovat ja ohjaavat puistossa järjestyksenvalvojat. Yleisöä ohjeistetaan myös juonnoilla. Koko orkesteri testataan koronaviruksen varalta ennen konserttia.

Konsertin turvallisuustoimet tiivistettynä: Ilmoittaudu, tule hyvissä ajoin, pidä maskia, istu omassa seurueessasi, toimi järjestyksenvalvojien ohjeistusten mukaisesti ja vältä turhaa liikkumista tai seisomista alueella.

 • Yleisö ilmoittautuu Puistokonserttiin etukäteen nettilomakkeella. Myös paikan päällä on mahdollisuus sisäänpääsyyn, mikäli tilaa on.
 • Puistoon otetaan maksimissaan puolet normaalista kapasiteetista, jotta riittävät etäisyydet seurueiden välillä pystytään varmistamaan.
 • Puistoon on lukuisia sisääntuloväyliä, joilta järjestyksenvalvojat ohjaavat seurueita eri puolille puistoaluetta.
 • Konserttia seurataan omissa seurueissa istualtaan puistoalueella. Liiallista seisomista ja liikkumista vältetään. WC:hen ja anniskelualueelle siirtyminen on sallittua järjestyksenvalvojien opastamina.
 • Puistoalueella niin yleisöllä kuin henkilökunnallakin on vahva kasvomaskisuositus.
 • Järjestyksenvalvojat ohjaavat ja valvovat tapahtuman turvallisuutta.

Konsertin tähtinä Santtu-Matias Rouvali, Maria Ylipää ja Kummeli

Konsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Solistina esiintyy suosittu laulaja-näyttelijä Maria Ylipää. Konsertin juontaa Ylen toimittaja Ahti Paunu. Puistokonsertissa tavataan myös Kummelista tutut Heikki Silvennoinen, Heikki Hela ja Timo Kahilainen, joiden Kari ja Karvattomat -yhtyeellä on valmisteilla yllätyksiä konserttivieraille. Kummelin tv-debyytistä tulee kesällä kuluneeksi 30 vuotta.

Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä S-Wings by Dj Jykke tarjoilee tuttuja pop- ja rockhittejä svengaavina swingeinä ja jouhevina jazz-versioina klo 16.30 alkaen.

”Tuntuu aivan mahtavalta päästä kotiyleisön eteen aivan liian pitkän tauon jälkeen. Järjestelyt on mietitty viranomaisten kanssa mahdollisimman toimiviksi ja turvallisiksi. Nyt täytyy vain toivoa, että sääkin olisi vielä lauantaina suotuisa”, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali miettii.

Puistokonsertin ohjelma:

 • Aarre Merikanto: Olympiafanfaari
 • Pjotr Tšaikovski: Osia Joutsenlampi-sarjasta
 • Astor Piazzolla: Yo soy Maria, tango-oopperasta Maria de Buenos Aires
 • Anna-Mari Kähärä: Credo
 • Einar Englund: Kiinan muuri: Rumba ja Marssi à la Šostakovitš
 • Leroy Anderson: The Typewriter (Kirjoituskone)
 • Kummeli-show: Kari & Karvattomat
 • Gabriel Linsén: Kesäpäivä Kangasalla
 • Jean Sibelius: Valse Lyrique
 • Unto Mononen: Tähdet meren yllä
 • Norbert Glanzberg: Padam, Padam
 • John Williams: Harry’s Wondrous World elokuvasta Harry Potter ja viisasten kivi
 • Nino Rota: La Strada
 • Johann Strauss Jr – Paul Desenne: Tritsch-Tratsch-polkka

Ilmoittaudu Puistokonsertin yleisöön