Transit

21.4.2023
19.00 - 20.30
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Tero Saarinen Companyn, Tampere Filharmonian ja Tampere-talon yhteistyönä esitettävä tanssiteos on Tero Saarisen koreografia Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan. Konsertin johtaa Hannu Lintu.

Tero Saarinen Companyn, Tampere Filharmonian ja Tampere-talon yhteistyönä esitettävä tanssiteos on Tero Saarisen koreografia säveltäjä Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan Stonework (2015), Drifts (2017) ja Water Atlas (2018). Tampereella tanssiteoksen musiikki kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa liveorkesterin soittamana. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Hannu Lintu.

Ajankohtainen tanssiteos käsittelee ihmisen ja luonnon välistä haavoittuvaa suhdetta. Ympäristöstä vieraantuminen on toistunut Tero Saarisen koreografioissa aikaisemminkin.Myös Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogia on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, joka nykypäivänä on saasteiden ja ilmastonmuutoksen armoilla.

Teoksessa Fagerlundin musiikkiin yhdistyy Tuomas Norvion tilallinen äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki. Visuaalisuuden keskiössä on IC-98:n eli Patrik Söderlundin ja Visa Suonpään videoinstallaatio, jonka kanssa vuoropuhelua käyvät Minna Tiikkaisen valosuunnittelu ja Teemu Muurimäen puvut. Teoksen tuotannossa on tavoiteltu kestäviä, resurssitehokkaita ratkaisuja. Puvustus ja lavastus perustuvat osittain kierrätysmateriaaleihin.

Kapellimestari: Hannu Lintu
Musiikki: Sebastian Fagerlund (Drifts, Stonework, Water Atlas)
Musiikin toteutus: Tampere Filharmonia
Koreografia ja konsepti: Tero Saarinen
Äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki: Tuomas Norvio
Video: IC-98: Visa Suonpää, Patrik Söderlund
Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen
Pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki
Koreografin assistentti: David Scarantino
Harjoittajat: Satu Halttunen, Henrikki Heikkilä
Animaatio: Kari Kuusela, Markus Lepistö

Tanssijat: Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Minttu Pietilä, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing Yi Wang, Riccardo Zandona

Kesto n. 1 h 30 min. Ei väliaikaa.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampere Filharmonia

Liput: 67 / 57 / 45 €, opiskelijat ja lapset 40 €
Päivät
21.4.2023
Aika
19.00 - 20.30
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Iso sali
Hinta
67 / 57 / 45 €, opiskelijat ja lapset 40 €
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia
Lisätiedot