Eläköön Williams!

Osta liput

Pääkirjasto Metsossa tiistaina 24.5. klo 18-19 kapellimestari Eero Lehtimäki kertoo John Williamsin musiikista: linkki tapahtumaan.

Taiteilijat ja teokset

  • Kapellimestari Eero Lehtimäki

    Kapellimestari Eero Lehtimäki nousi yleisön tietoisuuteen johdettuaan Mariinski-teatterin orkesteria Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sittemmin hän on esiintynyt monien suurten suomalaisorkesterien, kuten mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Tapiola Sinfoniettan johtajana. Vuodesta 2019 hän on toiminut Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina.

    Jorma Panulan alaisuudessa opiskellut Lehtimäki valmistui kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta 2016 ja täydensi opintojaan mm. Wienin Musiikkikorkeakoulussa. Klarinetistiksi hän on valmistunut Helsingin konservatoriosta ja esiintyy orkesterinjohdon ohella muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa, mm. saksofonistina. Laaja-alainen muusikko Eero Lehtimäki on lisäksi Aalto-yliopistosta valmistunut akustiikan diplomi-insinööri. Teekkari Lehtimäki toimi Retuperän WBK:n taiteellisena harhaanjohtajana vuosina 2011–2014.