Vappukonsertti: Tango del Ángel

1.5.2022
15.00 - 16.15
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Tampere Filharmonian vappukonsertti on Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon juhlaa.

Aliisa Neige Barrière, kapellimestari
Henrik Sandås, bandoneon
Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, tanssi

Astor Piazzolla (1921–1992) (sov. Henrik Sandås):
Tango del ángel
Suite angeles y diablos
Tristeza de un doble A
Tango Ballet

Tampere Filharmonian vappukonsertti vie kuulijat kiihkeän argentiinalaisen tangon maailmaan. Astor Piazzollan musiikkia juhlistavan konsertin sovitukset ovat bandoneón-taiteilija Henrik Sandåsin käsialaa. Orkesteria johtaa suomalais-ranskalainen kapellimestarilupaus Aliisa Neige Barrière. Musiikkia liikuttaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tuttu valovoimainen tanssipari Katja Koukkula ja Jussi Väänänen.

Liput 28 / 22 / 15 / 8 €
S-Etukortilla 25 / 19 / 12 / 5 €

(peruslippu / eläkeläinen / opiskelija, työtön, varusmies / juniori 5–16-v.)

Lippu.fi perii tilaus- ja maksutapamaksun.
Päivät
1.5.2022
Aika
15.00 - 16.15
Sijainti
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Iso sali
Hinta
28 / 22 / 15 / 8 € (peruslippu / eläkeläinen / opiskelija, työtön tai varusmies / juniori alle 16-v.)
Lisätiedot
Järjestäjä
Tampere Filharmonia

Osta liput

Taiteilijat ja teokset

 • Aliisa Neige Barrière

  Aliisa Neige Barrière syntyi vuonna 1995 ranskalaissuomalaiseen perheeseen Pariisissa, jossa hän opiskeli viulun-, pianonsoittoa, kamarimusiikkia ja kuoron- sekä orkesterinjohtoa.

  Intohimoisena kamarimuusikkona Barrière on osallistunut moniin projekteihin ja mestarikursseihin eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa, ja on kiinnostunut tulkitsemaan kaikkea musiikkia barokista nykypäivään.

  Vuonna 2018 Aliisa Neige Barrière aloitti uudelleen kapellimestariopintonsa ja osallistui mestarikurssille prof. Atso Almilan (Sibelius-Akatemia) ja Luke Dollmanin (Adelaiden yliopisto) johdolla Zlínissa, Tšekin tasavallassa, jossa hän pääsi johtamaan Bohuslav Martinů Philharmonic Orchestraa; ohjelma ulottui Mozartista Stravinskyyn. Hän liittyi myös Panula Akatemiaan jossa
  hän sai Jorma Panulalta säännöllistä opastusta.

  Barrière on sittemmin toiminut Susanna Mälkin, Sakari Oramon, Pekka Kuusiston ja Ernest Martínez-Izquierdon assistenttina.

  Syksystä 2019 alkaen Barrière opiskelee Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon laitoksen maisteriohjelmassa Sakari Oramon opiskelijana.

  Barrière debytoi kapellimestarina Suomessa Joensuun kaupunginorkesterin kanssa
  marraskuussa 2020, ja on nyt vakituinen vieras useissa suomalaisissa orkestereissa, kuten Lahdessa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Vaasassa… ja lisää pohjoismaisia debyyttejä on luvassa kaudella 2022-23.

  Vuonna 2021 Barrière toimii Sinfonia Lahden Dalia Stasevskan apulaiskapellimestarina ja aloittaa kaksi vuotta kestävän kauden nuoren esidenssikapellimestarin ominaisuudessa Århus Sinfoniettassa Tanskassa.

 • Henrik Sandås

  Henrik Sandås on bandoneontaiteilija jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin musiikkia, uutta taidemusiikkia sekä improvisaatiota. Hänen puhutteleva soittotyylinsä ja tunteelliset tulkinnat ovat herättäneet ihastusta ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille. Viime vuosina hän on esiintynyt laajalti eri kaupunginorkestereiden solistina “Tango del Ángel” -orkesteriprojektin puitteissa. Sinfonisessa tangokonsertissa kuullaan Piazzollan, De Caron, Arolaksen ja muiden musiikkia Sandåsin uusina, sinfonisina sovituksina. Sandås on myös kantaesittänyt mm. Max Savikankaan, Timothy Pagen, Øyvind Mælandin, Markku Klamin, Kalle Ylitalon, Kirmo Lintisen, Jukka Linkolan, Matti Laukkasen, Iikka Kotajan ja Kari Ikosen teoksia.

  Sandås voitti kansainvälisen Frosini Grand Prix -kilpailun Tukholmassa vuonna 1998 (harmonikka) ja Libertango -kilpailun Lancianossa, Italiassa vuonna 2007 (bandoneon). Hän on esiintynyt Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Unkarissa, Italiassa, Espanjassa, Argentiinassa, Uruguayssa, Latviassa ja Venäjällä orkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona eri yhtyeiden kanssa. Hän on esiintynyt mm. Tapiola Sinfonietan, Achenin Oopperan sinfoniaorkesterin (Saksa), UMOn, Solti Kamariorkesterin (Unkari), Turun Filharmonisen orkesterin, Seinäjoen Kaupunginorkesterin, Lappeenrannan Kaupunginorkesterin, Lapin Kamariorkesterin, Suomen Kanssallisoopperan orkesterin, Murmanskin Filharmonisen Orkesterin, Lohjan Kaupunginorkesterin, Mikkelin Orkesterin sekä Sinfonietta Lentuan solistina. Sandås on myös esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

 • Katja Koukkula & Jussi Väänänen

  Tanssia, tanssia ja vielä vähän tanssia. Sitä Katja ja Jussi ovat tehneet jo muutaman vuosikymmenen. Mukaan mahtuu mittavan kilpatanssiuran lisäksi laaja opetus- ja valmennuskokemus tanssiurheilun parissa, koreografioiden luomista niin kaupunginteattereille kuin yksityisille ryhmillekin ja oman taideparitanssigenren lanseeraaminen teatterin näyttämölle. Teatteriesiintymisten lisäksi heidät saa tilattua tanssimaan vaikka pikkujouluihin tai puhumaan yritystapahtumiin sisäisen viestinnän kehittämisestä. Henkilökohtaisia valmentautumis- ja harjoitteluohjelmia saa tilauksesta ja Katjan ja Jussin voi pyytää myös tekemään koreografian näytelmään tai musikaaliin.