Kapellimestarin muutos: Mario Venzago johtaa 20.1. Tampere Filharmonian konsertin Monumentti

Tampere Filharmonian perjantain 20.1.2023 sinfoniakonserttiin on tullut viime hetken muutos. Kapellimestari Thierry Fischer on joutunut perumaan tulonsa. Hänen tilallaan konsertin johtaa kapellimestari Mario Venzago. Konserttiohjelma säilyy entisellään, ja Bachin viulukonserton solistina esiintyy Priya Mitchell.

Kokenut sveitsiläismaestro on tunnettu Bruckner-tulkinnoistaan. Venzago hurmasi tamperelaisyleisön ensivierailullaan marraskuussa 2021, ja tuolloin konserttiohjelmassa kuultiin Bruckerin neljäs sinfonia. Tulevan perjantain konsertissa 20.1. vuoron saa Brucknerin sinfonia nro 5.

Useat Venzagon levytyksistä ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. Hänen kokonaislevytyksensä Brucknerin sinfonioista eri orkestereiden kanssa on kerännyt kriitikoilta kiitosta kansainvälisesti. Levytyssarja sisältää kaikki 10 Brucknerin sinfoniaa Venzagon johtamina. 

Mario Venzago (s. 1948) toimi Bernin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuoteen 2021. Sitä ennen hän on toiminut vastaavissa rooleissa Indianapoliksen ja Göteborgin sinfoniaorkestereissa, Baskimaan kansallisorkesterissa, Baselin sinfoniaorkesterissa, Grazin oopperassa ja filharmonisessa orkesterissa, Deutsche Kammerphilharmonie -kamariorkesterissa, Heidelbergin filharmonisessa orkesterissa sekä sinfoniaorkesteri Musikkollegium Winterthurissa. Tapiola Sinfonietan taiteellisena kumppanina hän toimi vuoteen 2019.

Tampere Filharmonian konsertti
MONUMENTTI
Pe 20.1. klo 19, Tampere-talon Iso sali

Kapellimestari: Mario Venzago
Solisti: Priya Mitchell, viulu

OHJELMA:

  • J.S. Bach: Viulukonsertto nro 2 E-duuri
  • Bruckner: Sinfonia nro 5

Lue lisää konsertin verkkosivulta.

Liput: Tampere-talon lipunmyynti, Kulttuurimyymälä Aplodi tai Lippu.fi-myyntikanavat


Lisätietoja:

Eija Oravuo
Intendentti, Tampere Filharmonia
p. +358 50 388 7133
eija.oravuo@tampere.fi

Ajantasaiset konserttitiedot: tamperefilharmonia.fi