Tampere Filharmonian keväässä tutun ja uuden juhlaa

Kevätkaudella 2024 haluamme jakaa kanssanne kiehtovia musiikkielämyksiä ja Tampere Filharmonian soiton parhaimmillaan. Orkesteristamme erityisen tekee sen hieno monipuolisuus ja sitoutuminen kaikkien aikakausien musiikkiin. Konserteissa pyrimmekin tarjoamaan kuulijoillemme jännittäviä yhdistelmiä ensiesityksistä, tutuista helmistä ja oudommista löydöistä.

Saamme keväällä Tampereelle vierailulle maailmanluokan solisteja, joten odotettavissa on ainutlaatuisia tulkintoja useista suurista ja rakastetuista konsertoista. Orkesteriteosten kirjo ulottuu Bachista nykypäivään ja huipentuu 23.5. teokseen, jota voi kuvata yhdeksi musiikinhistorian jättiläissaavutuksista – eli Mahlerin eeppiseen kuorosinfoniaan ”Ylösnousemus”.

 Kauden teemasäveltäjämme Sir James MacMillan liittyy seuraamme toukokuussa erityistä konserttia varten: MacMillan johtaa teoksia säveltäjiltä, jotka ovat innoittaneet häntä. 17.5. Ylämaan syleily-konsertin ohjelmassa on myös hänen oma mestarillinen pasuunakonserttonsa.

Tunnetut orkesterinjohtajat saavat rinnalleen uusia, kun Sibelius-Akatemian nuoret kapellimestarit – tulevaisuuden nimet – nousevat Huomisen huiput -konsertissa 9.2. ensimmäistä kertaa orkesterimme eteen. Tampere-talon lavalle. Tiivistäisin keväämme tutun ja uuden juhlaksi, johon kutsumme kokemaan musiikin rikkautta, vaihtelua ja kontrasteja − todellista juhlaa aisteille!

Matthew Halls
Tampere Filharmonian ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja

Tutustu Tampere Filharmonian konserttikalenteriin

Lue myös:
Tampere Filharmonian keväässä loistavat tähtisolistit
Kauden 2023/24 teemasaveltäjä James MacMillan