Tervetuloa Tampere Filharmonian romanttiseen kevääseen!

Tampere Filharmonian kevätkaudella 2022 soivat monet romantiikan suurnimet, kuten Bruckner, Mahler, Tšaikovski, Beethoven, Schumann ja Mendelssohn. Romanttisia sinfonioita tasapainottavat raikkaat konsertot ja uusi suomalainen musiikki.Vierailevien kapellimestarien joukossa on niin kokeneita maestroja, nuoria lupauksia kuin suomalaisia suurnimiäkin. Orkesteria johtavat kevään mittaan mm. Eliahu Inbal, Christopher Warren-Green, Tabita Berglund, Rebecca Tong, Hannu Lintu ja Mikko Franck.Kevään solistivieraiden joukossa on niin ikään kotimaisia ja kansainvälisiä kärkinimiä. Orkesterin edessä esiintyvät esimerkiksi huippuviulistit Tami Pohjola, Sergei Krylov ja Elina Vähälä, sellisti Andreas Brantelid, pianotaiturit Marianna Shirinyan ja Juhani Lagerspetz ja maailman parhaisiin beatbox-taiteilijoihin lukeutuva Felix Zenger.25-vuotiasta Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarjaa juhlitaan edelleen keväällä 2022, jolloin Tampere Filharmonian yhtyeet konsertoivat Pienessä salissa viitenä sunnuntaina.

Rouvali johtaa klassisen musiikin suurimpia teoksia

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali aloittaa kauden Brucknerin seitsemännellä sinfonialla ja päättää kevään kausikorttikonserttien sarjan Beethovenin yhdeksänteen, jossa orkesteria täydentävät huima solistikaarti ja Tampereen Filharmoninen Kuoro.“En voi sanoin kuvailla sitä, miten hienolta on tuntunut viimein päästä taas soittamaan live-yleisöille. Brucknerin ja Beethovenin suurteokset soivat erityisen upeasti pitkän hiljaisuuden päättymisen merkiksi”, Rouvali pohtii.

Erikoiskonserteissa hyönteisiä, barokkia ja elokuvamusiikkia

Koko perheen konsertti Hyönteissinfonia on musiikillinen tutkimusretki maapallon menestyneimmän eläinryhmän maailmaan. Hyönteisten elämä herää audiovisuaalisessa konsertissa eloon kertojapari Anna-Elina Lyytikäisen ja Vuokko Leinosen tarinoiden sekä Emmi Niemisen kuvitusten kautta. Teos on tamperelaissäveltäjä Roope Mäenpään käsialaa.Perinteisessä barokkikonsertissamme kuullaan lauluja, jotka esittelevät vahvoja ja paikoin traagisiakin naisroolihahmoja. Konsertin tähtiä ovat viulisti Antti Tikkanen ja sopraano Tuuli Lindeberg, jotka lukeutuvat Suomen eturivin barokkiajan musiikin esittäjiin.Toukokuussa juhlimme 90 vuotta täyttävää John Williamsia erikoiskonsertilla, jossa kuullaan säveliä muun muassa Star Warsista, Harry Potter -sarjasta ja Indiana Jones -elokuvista. Konsertin johtaa kapellimestari Eero Lehtimäki. Kevätkauden kruunaa odotettu yhteiskonsertti ruotsalaislaulaja Eva Dahlgrenin kanssa kesäkuussa osana Tampere-talon Talossa-festivaalia.

Liput myyntiin marraskuussa

Tampere Filharmonian kevään 2022 kausikorttimyynti alkaa tiistaina 16.11. kello 9. Uusia kausikorttipaikkoja avataan myyntiin heti kausikorttimyynnin alkaessa. Vanhat kausikorttipaikat pidetään varattuina pe 17.12. iltaan saakka. Vanhoista kausikorttipaikoista vapautuneet paikat tulevat myyntiin ti 21.12. klo 12. Kausikorttimyynti jatkuu pe 14.1.2022 konsertin alkuun saakka, mikäli paikkoja on jäljellä.Kevään 2022 yksittäislippujen, Kvartetto-sarjalippujen ja kamarimusiikkisarjalippujen myynti alkaa maanantaina 29.11. klo 9.